Şehit Fahrizade’nin UAEA’nın müfettişleriyle görüştüğü iddiaları yalanlandı

  • 30 Kasım 2020
  • 1.101 kez görüntülendi.
Şehit Fahrizade’nin UAEA’nın müfettişleriyle görüştüğü iddiaları yalanlandı

İran Atom Enerjisi Kurumu sözcüsü Behruz Kemalvendi, şehit Muhsin Fahrizade’nin Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı yetkilileriyle herhangi bir görüşme yapmadığını belirterek, UAEA’nın denetimi ve erişiminin yalnızca kabul edilen yasal ilkeler çerçevesinde yapılmakta olduğunu söyledi.

İRNA ajansına göre, Behruz Kemalvendi, Şehit Fahrizade’nin Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı yetkilileri ve müfettişleriyle görüşmesi ve sohbetine ilişkin bazı medya ve kişiler tarafından yayılan söylentileri yalanlarken, bunların temelden yoksun olduğunu söyledi.

Kemalvendi, ayrıca bazı şahsiyetler ve medyanın, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın İran’ın nükleer tesislerini denetlemesine ilişkin yorumlarına da temasla, ”Olağandışı denetimler yapılmadı ve yapılmayacak” dedi.

İran Atom Enerjisi Kurumu sözcüsü, İslam inkılabı düşmanlarının çeşitli alanlardaki eylemlerinin boyutlarına da işaretle, ”Düşmanlar, İslam inkılabından bu yana sert ve yumuşak güç alanında yenilgiye uğradılar” ifadesini kullandı.

Kemalvendi, siyonistlerin, İran’ın nükleer programının ilerlemesinin ve geliştirilmesinin bilimsel ve yazılım yolunu durduramayacaklarına inandıkları ve bunun için de terör yoluna başvurduklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.