“Şehit ve Esirlere Vefa Cuması”nda İki Kişi Şehit Oldu ​

  • 20 Nisan 2018
  • 1.906 kez görüntülendi.
“Şehit ve Esirlere Vefa Cuması”nda İki Kişi Şehit Oldu ​

Sahada olmayı sürdüren Filistin tv Merkezi muhabirleri “Şehitler ve Esirler Cuması” olarak ilan edilen dördüncü cumada eylem çadırlarına akın eden Filistin halkının coşkusunu yakından takip edip gelişmeleri okuyucusuna duyurmaya devam ediyor.

Birçok noktada muhabir bulunduran Filistin tv Merkezi bir yandan gelişmeleri sıcağı sıcağına aktarırken,  diğer yandan da Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle de irtibat halinde çalışıyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada bugün öğleden önce işgal güçlerinin ateş açması sonucu ağır yaralanan Ahmed Akil (25) adındaki Filistinli gencin şehit olduğu belirtildi.

Bakanlık yaptığı ikinci bir açıklamada Ahmed El-Asamine (24) adındaki Filistinli gencin de şehit olduğunu ve en az kırk kişinin de yaralandığını duyurdu.

Akil ve Asamine’nin şehit olmasıyla Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün başladığı 30 Mart’tan şimdiye kadar 37 kişi şehit olurken, yaralı sayısı 4279’a ulaştı.

Filistin tv muhabiri, sabah saatlerinden itibaren Filistinlilerin dönüş çadırlarına akın ettiklerini, işgal güçlerinin ise sabah saatlerinde buralara tehdit ve tahrik mesajları attığını hatırlatarak, işgal güçlerinin toplanan gençlere saldırması sonucu da ağır yaralanan bir kişinin daha sonra şehit olduğunu ifade etti.

Tehditlere rağmen gençlerin sınıra otomobil lastikleri getirdiklerini hatırlatan Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, gençlerin işgalcinin tehditlerine aldırış etmediklerini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.