Selahaddin ilinin yüzde 70’i kurtarıldı…

  • 05 Mart 2015
  • 742 kez görüntülendi.
Selahaddin ilinin yüzde 70’i kurtarıldı…

Irak ordusu ve gönüllü halk güçlerinin başlattığı operasyonda beşinci güne girilirken Selahaddin ilinin yüzde 70’inin IŞİD işgalinden kurtarıldığı açıklandı.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre Irak meclisi güvenlik komisyonu, Selahaddin ilinin yüzde 70’inin kurtarıldığını açıkladı.

Irak Meclisi Güvenlik Komisyonu Üyesi Naif Şimmeri, Irak ordusunun gönüllü halk güçleri ve aşiretlerin desteği ile son 48 saat içerisinde Selahaddin iline bağlı 25 köyü IŞİD işgalinden kurtardığını söyledi.

Selahaddin ilinin merkezi olan Tıkrit’in her bölgeden kuşatma altına alındığını belirten Şimmeri,  Irak güvenlik güçlerinin Hamrin-Naime, Spicher hava üssü-Selahaddin ve Samerra-Dur hatlarından Tıkrit’e doğru ilerlemekte olduğunu söyledi.

Meclis güvenlik komisyonunun Ahrar grubu üyelerinden Macid Garavi de Irak ordusu ile gönüllü halk güçlerinin Tıkrit’in kontrolünü ele geçirmeden önce kentin çevresindeki bölgeleri IŞİD’den temizlemek istediğini söyledi.

Şu anda Selahaddin ilinin yalnızca yüzde 30’unun IŞİD kontrolünde olduğunu belirten Garavi, IŞİD’in döşediği mayınlardan ve bomba tuzaklarından dolayı ilerlemenin yavaş gerçekleştiğini söyledi ve “son üç gün içerisinde Tıkrit’e açılan yollarda 850 mayın temizlendi ve 28 bombalı araç etkisiz hale getirildi” dedi.

Komisyon üyelerinden Abdulaziz Hasan, Tıkrit operasyonlarına uluslar arası koalisyon uçaklarının destek vermediğini belirtirken IŞİD’le savaşan Bedir Güçlerinin Komutanı Hadi el-Amiri, “tekfirci teröristleri yok edinceye ve Irak sınırları dışına kadar takip edeceğiz” dedi.

Irak merkezi haber ajansı IMN de Selahaddin ili polis merkezinden naklen, beşinci gününe girilen operasyonlarda 200 kadar teröristin öldürüldüğünü bildirdi.

Haberde ayrıca Tıkrit’in doğusundaki 97 köyün IŞİD’den temizlendiği ve bu bölgelerdeki terörist liderlerin büyük çoğunluğunun Musul’a ve Kerkük’ün Havice kentine kaçtığı ifade edildi.

YDH

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.