Şemhani: ABD, Astana oturumunun yönetimi ve sonucunda rol üstlenmeyecektir

  • 18 Ocak 2017
  • 1.160 kez görüntülendi.
Şemhani: ABD, Astana oturumunun yönetimi ve sonucunda rol üstlenmeyecektir

İran İslam Cumhuriyeti Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Ali Şemhani, İran’ın karşı olmasından dolayı ABD’nin Astana oturumuna katılması için ortak bir davet yapılmadığını ve ABD’nin Astana oturumunun yönetimi ve sonuçlanmasında bir rol üstlenmeyeceğini söyledi.

Şemhani yaptığı açıklamada, ABD’nin Suriye’deki çatışan tarafları diyaloga sevk etmesi ve ateşkes gerçekleşmesindeki sözlerine yerine getirmeme ve başarısız olduğunu belirterek,’’Suriye kiriznin mevcut siyasi süreçlerinin yönetimi, ilerletilmesi için ABD katılımı gerekmemektedir ve o ülkenin Astana oturumunda rol üstlenmesi de gündem dışıdır’’ dedi.

Şemhani, ‘’İran, Suriye hükümetinin terörizmle mücadelede destekleyen esas role sahip ülke olarak, siyasi süreçlerde de faal şekilde bulunacaktır’’ dedi.

Şemhani Astana toplantısına katılan Suriyeli guruplarla ilgili, ‘’Ateşkesi imzalayan silahlı guruplar ve taahhütlerinin Suriyeliler arasındaki müzakerelere ilan eden guruplar ve BM temsilcisi Astana oturumuna davet edilmişlerdir’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.