Şemhani: ABD hatalarından dolayı dünyada izole olmuştur

  • 15 Ocak 2018
  • 885 kez görüntülendi.
Şemhani: ABD hatalarından dolayı dünyada izole olmuştur

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri, ABD’nin tekrar tekrar yaptığı hataları yüzünden dünyada izole olduğunu kaydetti.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani ile Suriye Meclis Başkanı Hamude Yusuf Sabbağ bugün Tahran’da bir araya geldi.

Görüşmede Şemhani, ABD Başkanı Donald Trump’ın nükleer anlaşmayı son kez olarak imzaladığına dair sözlerinin İranofobi stratejisi çerçevesinde ve İran’ı nükleer anlaşmanın menfaatlerinden yoksun bırakmak için desteği olmayan propagandan ibaret olduğunu kaydetti.

Şemhani sözlerinin devamında, Suriye’nin yasal yönetiminin egemenliğinin güçlendirilmesi amacıyla diyalog ve siyasi çözümün takip edilmesi zaruretine de vurgu yaparak, Suriye topraklarının terörist gruplara verilmesi veya yabancı güçlerce işgal edilmesinin bölge ülkeleri için tehdit olduğunu ve halkın çıkarlarına aykırı olduğunu söyledi.

Suriye Meclis Başkanı da görüşmede, İran’a Suriye’ye terörle mücadelede insani ve danışmanlık yardımlarından dolayı teşekkür ederek, ABD’nin Suriye’deki yasa dışı varlığının terörist unsurlara destek için olduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.