Åžemhani: ABD, Suriye’de ateÅŸle oynuyor

  • 29 Haziran 2017
  • 1.052 kez görüntülendi.
Åžemhani: ABD, Suriye’de ateÅŸle oynuyor

Ä°ran Ulusal Güvenlik Yüksek Komisyonu Sekreteri, ABD’nin Suriye’deki akılsız ve maceracı giriÅŸimlerinin ateÅŸle oynadığını kanıtlayan bariz bir durum olduÄŸunu ifade etti.

Ä°ran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Åžemhani, ABD’nin Suriye yönetimini saldırıyla tehdit etmesinin ardından yaptığı açıklamada, Suriye’ye yönelik boÅŸ iddiaların yeniden gündeme getirilmesinin, ABD’nin terörizm cephesinin arta gelen yenilgilerinin üstünü kapatmak ve Suriye ordusunun belirleyici ilerlemelerine karşı koymak için planlandığı senaryosunun devamı niteliÄŸinde olduÄŸunu belirtti.

ABD’nin Suriye topraklarına yönelik yasa dışı saldırısı ve Åžayrat üssünü, Åžam’ın kimyasal silah kullandığı iddiasıyla hedef almasına dikkat çeken Åžemhani, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nün ABD tarafından gündeme getirilen iddiaları incelemek için harekete geçmesi gerektiÄŸinin altını çizdi.

Ä°ran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri sözlerinin devamında, eÄŸer ABD iddialarında samimi ise , Suriye yönetimiyle ilgili iddiaları hakkındaki bilgilerin tarafsız biçimde soruÅŸturulması için Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’ne sunması gerektiÄŸini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.