Şemhani: Amerikanın dış siyasetinin temeli, muhalif olan ülkelere nüfuz etmek ve baskı uygulamak

  • 02 Ağustos 2017
  • 1.173 kez görüntülendi.
Şemhani: Amerikanın dış siyasetinin temeli, muhalif olan ülkelere nüfuz etmek ve baskı uygulamak

İran Milli Güvenlik Konseyi Sekreteri, Amerikanın dış siyasetinin temelini, Washington’a muhalif olan ülkelere nüfuz etmek ve baskı uygulamanın oluşturduğunu söyledi.

Bugün basın mensuplarına açıklamada bulunan İran Milli Güvenlik Konseyi Sekreteri Ali Şemhani, Kapsamlı Ortak Eylem Planı KOEP’in Amerika’nın İran’a karşı düşmanlığını azaltmada etkisinin bulunmadığına temasla, Amerika’nın kendine zıt ülkelere nüfuz etmek, baskı altına almak ve aşağılamak için kendi gayrı meşru ve şeytani tüm imkanlarını kullanmakta olduğunu söyledi.

Sadeçe milli iktidar ve imkanla ABD’nin istikbari siyasetlerine karşı mücadele edilebileceğini ve Amerika’nın İran’ı masraf altına sokarak KOEP’ten çıkmak istediğini, ancak İran tarafından Amerika’ya böyle bir fırsatın verilmeyeceğini belirten İran Milli Güvenlik Konseyi Sekreteri, KOEP’i imzalayan diğer 5 ülkenin ise Amerika’ya karşı tavır takındıklarını ve onların tümünün Amerika’yı KOEP’i ihlal eden taraf olarak tanımladıklarını ve bunun İran açısından siyasi bir kazanım olduğunu söyledi.

İran’ın füze programının kesinlikle görüşmeye açılamayacağını ve bunun İran’ın en kesin hakkı olduğunu belirten Şemhani, İran’ın savunma gücünün bir çok tehditler karşısında caydırıcı olduğunu ve İran’ın kendi müdafaa doktrini uyarınca, gerekli olan yasal silahların tasarım ve üretim faaliyetlerini sürdüreceğini söyledi.

İran Milli Güvenlik Konseyi Sekreteri, İran silahlı kuvvetlerin bugün ülkeye yönelik her hangi düşmanca bir girişime karşı çok sert cevap verecek konumda bulunduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.