Şemhani: Artık Vur Kaç Dönemi Sona Ermiştir

  • 03 Haziran 2018
  • 1.555 kez görüntülendi.
Şemhani: Artık Vur Kaç Dönemi Sona Ermiştir

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani, Şark gazetesine verdiği röportajda gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi.

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekrteri, İran İslam Cumhuriyeti’nin Filistin’e desteğine işaretle, İran’ın Filistin’e desteğinin akidevi ve dini bir vazife olduğunu belirtti.

Şemhani, İslam dünyasında muhtelif ülkelerle Filistin halkına karşı şiddetin durdurulması için İran’ın detaylı müzakere ve istişarelerde bulunduğuna işaretle, bu çabaların sonucu ABD’ye baskının arttığını ve Siyonist rejimin daha da izole olduğunu ifade etti.

Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri, ABD büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasına işaretle, ABD’nin akılsızca kararının İslam dünyası ve tüm Filistinli grupları daha da birleştirdiğini kaydetti.

Siyonist rejimin İran’ın açık ve yemin etmiş düşmanı olduğuna dikkat çeken Şemhani, bu rejimin İran’a karşı birçok cinayet işlediğini, İsrail rejiminin güvenliği için Irak ve Suriye’de türetilen tekfirci terörizmin İran’ın girişimleriyle yenildiğini vurguladı.

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri: “İşgal altındaki Golan Tepelerinde direniş güçlerince Siyonist İsrail rejimine karşı düzenlenen füze saldırısının; vur kaç döneminin sona erdiğini ve Siyonist rejimin saldırılarına karşılık verileceği mesajını içermektedir.” dedi.

Şemhani, bölgede teröristlerin yok edilmesinin bir kez daha Filistin meselesinin İslam dünyasının esas meselesi haline gelmesine sebebiyet verdiğini belirtti.

İran’ın füze kabiliyeti konusunda Şemhani, “Ülkenin bu kabiliyeti, 8 yıllık Kutsal Savunmanın tecrübelerine dayanmaktadır. Aynı zamanda İran’a yönelik tehditlere karşı uyumludur ve savunma doktrinimiz çerçevesinde tamamen caydırıcı ve savunma amaçlıdır. Bunun yanı sıra hiçbir ülke için tehdit edici değil ve gelecekte de bu mantığı takip edecektir.” dedi.

Şemhani şöyle devam etti: İran’ın bölgesel politikasının ana temelini, bölge dışı güçlerin istikrarsızlaştırıcı varlığına karşı durma, bölgedeki masum insanları savunma ve terörizmle mücadele oluşturmaktadır.

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri, “Suriye’nin güneyinde İran’ın varlığı söz konusu değil ve burada yürütülen operasyonlarda İranlı askeri danışmanlar herhangi bir rol oynamamıştır” diye konuştu.

Şehmani, “Rusya’nın Suriye ile Ürdün arasındaki sınırdan teröristleri çıkarma ve bu bölgenin kontrolünü Suriye ordusuna devretme çabalarını kararlılıkla destekliyoruz” dedi.

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Şehmani, ”Bunu, Suriye hükümetinin terörist grupların işgal ettiği topraklar üzerinde hâkimiyeti kazanmasına yönelik olumlu bir adım olarak görüyoruz” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.