Şemhani: Avrupalılar kimliklerini ve güvenliklerini savunma alanında zor bir sınav veriyorlar

  • 04 Temmuz 2019
  • 1.640 kez görüntülendi.
Şemhani: Avrupalılar kimliklerini ve güvenliklerini savunma alanında zor bir sınav veriyorlar

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani, Amerikan tek taraflılığına karşı mücadelede, Avrupa’nın kırılgan kimliğini ve güvenliğini savunma konusunda iradesini test etmek için zor ve ciddi bir sınavdan geçtiğini söyledi.

Ali Şemhani, dün İran’ın nükleer taahhütlerini azaltmasının ikinci aşamasında Tesnim haber ajansına yaptığı açıklamada,  Amerika’nın yaptırımları İran aleyhinde kanunsuz bir baskı aracı olarak kullanmasını teröristçe bir girişim niteledi.

Şemhani, Amerika’nın nükleer anlaşmadan çıkması ve  uluslararası diğer kanunları ayaklar altına almasının devletlerin ve dünyanın güvenliğini tehdit ettiğini belirterek, ABD’nin nükleer anlaşmadan çıkmakla dünyada aktör durumunda olduklarını iddia eden  Avrupa ve bu anlaşmanın diğer üyelerini hedef aldığını söyledi.

İranlı güvenlik yetkilisi, Avrupa’nın Amerika Birleşik Devletleri tarafından küçük düşürülmesine ve ABD’nin tek taraflılığının yıkıcı girişimlerine temasla, Avrupa’nın ABD’nin etkisinde kaldığını ve pasif bir aktör olarak kaldığını ve etkili bir şekilde hareket edemediğini söyledi.

Şemhani, Amerika’nın Avrupa’nın dünya dengelerinde etkisinin ortadan kaldırılmasına neden olması halinde, Amerika’nın gelecek başkanlarının Avrupa’nın çıkarlarının daha da zayıflatılması yönünde kullanacaklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.