Şemhani: Avrupa’nın Alacağı Konuma Göre İran İlişkilerini Gözden Geçirecektir

  • 23 Mayıs 2018
  • 1.243 kez görüntülendi.
Şemhani: Avrupa’nın Alacağı Konuma Göre İran İlişkilerini Gözden Geçirecektir

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri; Avrupa ile yapılan müzakereler, AB ülkelerinin ABD’nin dikta siyaseti karşısında verecekleri son bağımsızlık sınavıdır.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani, Avrupa’nın kendi yükümlülüklerini yerine getirmekte aciz kalması veya ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilmesini istismar etmeye kalkması ve diğer konularda İran’a baskı yapma niyetinde olduğu kanaatine varılması halinde Tahran’ın dış politikası gözden geçireceğini belirtti.

Şemhani yaptığı açıklamada; Avrupa ve diğer ülkelerin ABD Başkanı Donald Trump’ın arzusuna rağmen kendisine nükleer anlaşmadan çekilme konusunda eşlik etmediklerine işaretle, ABD’de yapılan anketlere göre, Amerikan vatandaşlarının üçte ikisinin Trump’ın kararına karşı olduğunu ifade etti.

Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Şemhani, ABD’nin İran İslam Cumhuriyeti’nin gücünü sınırlandırmaya yönelik sonuçsuz çabalarının Washington’un İran karşısındaki düşkünlüğü ve zafiyetini gösterdiğini kaydetti.

UAEA’ın defalarca İran’ın nükleer faaliyetlerinin barışçıl olduğunu doğruladığına dikkat çeken Şemhani, çocuk katili ve vahşi rejimi nükleer silahla silahlandıran ve tarihte insanlara karşı nükleer silah kullanan tek ülkenin İran’ın nükleer programı hakkında açıklamada bulunma hakkına sahip olmadığını ifade etti.

Şemhani ayrıca; İran’ın Irak ve Suriye’deki danışmanlık varlığının bu ülkelerin yasal hükümetlerinin talebi doğrultusunda terörizmle mücadele için olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.