Şemhani: Bölge içi ve dışı birkaç ülke İran-Pakistan sınırının güvenliğini zedelemeye çalışıyor

  • 29 Ekim 2015
  • 786 kez görüntülendi.
Şemhani: Bölge içi ve dışı birkaç ülke İran-Pakistan sınırının güvenliğini zedelemeye çalışıyor

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani, bölge içi ve dışı birkaç ülkenin teröristlerle uyuşturucu kaçakçılarını finans, istihbarat ve lojistik olarak desteklediğini ve böylece İran-Pakistan sınırının güvenliğini zedelemeye çalıştığını dile getirdi.

Pakistan İçişleri Bakanı ile görüşen Şemhani, “İki ülke sınırlarının sadece bölgeyi istikrarsızlaştırmaya çalışan grupların arka bahçesine dönmesini önlemeliyiz” diye ifade etti.

İran ile Pakistan arasında güvenlik sözleşmesinin imzalandığına işaret eden Şemhani, “Söz konusu sözleşmenin potansiyellerini hayata geçirerek sınırlardaki güvenliğin sağlanmasına dönük gereken koordinasyonları elde edebiliriz” diye konuştu.

Bölge içi ve dışı birkaç ülkenin teröristlerle uyuşturucu kaçakçılarını finans, istihbarat ve lojistik olarak desteklediğini ve böylece İran-Pakistan sınırının güvenliği zedelemeye çalıştığından duyduğu kaygıyı dile getiren Şemhani, “Tekfirci teröristlerle uyuşturucu kaçakçıların arasındaki örgütlü bağlantı, sınırlardaki güvensizliğin ortadan kaldırılmasına yönelik önlemlerin yeniden gözden geçirilmesini gerekli kılıyor” diye açıkladı.

İki ülkenin güvenlik ve polis güçlerinin daha çok koordine olmaları gerektğinin altını çizen Şemhani, İran’ın Pakistan devleti ile bu yönde gereken işbirliği içerisine girmeye eğilimli olduğunu kaydetti.

Pakistan İçişleri Bakanı Çudri Nisar Ali Han da bu görüşmede, Pakistan Ordusu ile güvenlik güçlerinin Kuzey Veziristan bölgesindeki teröristlere yönelik düzenlediği operasyonlara değinerek, Pakistan devletinin güvenliği bozan bütün örgütlerle çatıştığının altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.