Şemhani: Bölgedeki Buhranlar ABD’nin Siyonist Rejimi Himaye Etmesi Nedeniyle Oluşuyor

  • 26 Haziran 2018
  • 1.518 kez görüntülendi.
Şemhani: Bölgedeki Buhranlar ABD’nin Siyonist Rejimi Himaye Etmesi Nedeniyle Oluşuyor

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani; Irak’ta başarılı şekilde seçimin düzenlenmesi ve güvenliğin sağlanmasını kutlayarak, “Tekfirci terörizmle mücadelede Irak ordusu ve halk güçlerinin elde ettikleri sürekli başarılar ve ülkenin güvenlik durumunun iyileşmesi iki stratejik ortak olan İran ve Irak’ın ekonomik ve ticari ilişkilerinin gelişmesini gerektirir” dedi.

Irak ordusu, halkı ve halk güçlerinin sabır ve direnişi ile bölgenin en büyük tehdidinin bertaraf edildiğini vurgulayan Şemhani; “Irak, güvenliğin satın alınamayacağını ispatladı. Irak yabancı güçlere dayanmak yerine kendi ayakları üzerinde durarak en büyük güvenlik tehditlerinin yok edilmesinin mümkün olduğunu ispatladı” dedi.

Şemhani; ABD’nin bölgedeki teröristlerin, kalıntı unsurlarını destekleme çabalarına işaretle, bölgedeki bazı aktörlerin terörizm ve istikrarsızlığı Irak’a dayatmaya çalıştığını ifade etti.

Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri, ABD’nin Irak ve Suriye silahlı güçlerine saldırısının terörizme destek doğrultusunda olduğunu belirtti.

Şemhani ayrıca bölgedeki bazı ülkelerin İsrail rejimin stratejik ortağı haline geldiğinden dolayı üzüntülerini dile getirerek, bu ülkelerdeki tecrübesiz ve kuruntuya kapılmış hükümetlerinin komik yaklaşımlarıyla artan toplumsal, ekonomik ve güvenlik sorunlarının üstünü örtmeye çalıştıklarını ifade etti.

Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri; bölgede yaşanan buhranların önemli bir bölümü ABD’nin Siyonist rejimi himaye etmesi ve bölgenin bazı ülkeleri ile işbirliği yapmasıyla meydana gelmektedir dedi.

Şemhani, Tahran’ın her daim samimi ve beklentisiz şekilde Irak halkının yanında durduğunu ve bu politikanın değişmez olduğunu vurguladı.

Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı da görüşmede İran halkı, hükümeti ve silahlı kuvvetlerine Irak’a terörle mücadelede yardımlarından dolayı teşekkür ederek, İran’ın Irak’ın terörizm karşısında zaferindeki belirleyici rolüne vurgu yaptı.

Falih Feyyaz, Irak’ın bölgede güvenliğe zarar veren, bölgenin huzurunu ve birliğini bozan ülkelerin girişimlerinin karşısında kesin bir şekilde duracaktır dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.