Şemhani: Erbil ve Bağdat işbirliğinin sürdürülmesi gerek

  • 19 Ekim 2015
  • 700 kez görüntülendi.
Şemhani: Erbil ve Bağdat işbirliğinin sürdürülmesi gerek

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Şemhani, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Barzani ile görüşmesinde, Erbil ve Bağdat işbirliğinin sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani, İran’a gelen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüşmesinde, tekfirci teröristlerin bütün bölge için ortak bir tehdit olduğunu belirterek, bölge yetkilileri arasında düzenlenen görüşmelerde teröristlerle mücadele konusunun ön plana alınması gerektiğini dile getirdi.

Şemhani, teröristlerle savaştıklarını iddia eden bazı güçlerin sadakatlı olmadığını söyleyerek, “Amerikan yetkililer yaptıkları propagandalarla Irak Kürt bölgesel Yönetimi güvenliğini ileri sürüyorlar, fakat onlar şu ana kadar IŞİD terör örgütünün Kürdistan’a düzenlediği saldırılara karşı hiçbir girişimde bulunmadılar” dedi.

Ali Şemhani, İran İslam Cumhuriyeti’nin Kürt kardeşlerini savunmayı her zaman kendine bir görev gibi bildiğini kaydederek, İran’ın IŞİD ile mücadelede Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne destek verdiğini söyledi.

Şemhani, siyasi Kürt gruplarının birlik ve beraberlik için gayret etmeleri gerektiğini vurgulayarak, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin Irak merkezi devletiyle koordine olması ve ikili işbirliğinin sürdürülmesinin büyük önem taşıdığını açıkladı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Neçirvan Barzani de bu görüşmede, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin terör örgütleri karşısında verdiği mücadeleye değinerek, İran İslam Cumhuriyeti’nin Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne verdiği kesintisiz desteklerden dolayı da şükranlarını iletti.

İran ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi arasındaki ilişkilere de dikkat çeken Neçirvan Barzani, “Kürt halkı hiçbir zaman İranlı kardeşlerinin zor durumlarda verdiği destekleri de unutmayacaktır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.