Şemhani: Halep’in kurtarılması büyük bir zaferdir

  • 14 Aralık 2016
  • 1.090 kez görüntülendi.
Şemhani: Halep’in kurtarılması büyük bir zaferdir

İran İslam Cumhuriyeti Mili Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani, Halep’in teröristlerden kurtarılmasını tebrik etti ve bunun büyük bir zafer olduğunu söyledi.

Teröristlerin, hamilerinin yenilgisini Allah’ın mazlumlara yönelik ilahi vaadinin gerçekleşmesi olarak niteleyen Şemhani, ‘’Suriye hükümetinin Halep’te uyguladığı yöntem insani zayiatın önüne geçmek ve şehrin daha az tahrip edilmesi yönünde başarılı bir yöntemdi ve diğer bölgelerdeki çatışmaların yönetiminde de örnek olarak kullanılabilir’’ dedi.

Şemhani, tebrik mesajında, ‘’Yabancı teröristlerin Suriye topraklarına girişinin önlenmesi, Silahlı güçlere silah, mali ve eğitim yardımlarının kesilmesi ve komşuların askeri müdahalelerinin son bulması Suriye’de şiddet ve çatışmanın azalmasında temel sebeplerdir’’ dedi.

Suriye milletinin bağlı terörizm ve bölgesel destekçilerinin karşısında kahramanca direnişinin bir kez daha mazlumların müstekbirler karşısındaki ilahi vaadin gerçekleşmesi olduğunu ifade eden Şemhani, ‘’Suriye ordusu son 6 yıldaki tüm eksiklere rağmen Suriye’nin şeref ve bayrağını savunmuşlardır. Askeri zaferler Suriye hükümeti ve silahlı muhalif guruplar arasındaki siyasi diyalogun yerine geçemez’’ dedi.

Şemhani, İran politikasının askeri yöntemlerden uzaklaşmak ve siyasi yolların seçilmesi olduğunu hatırlatan Şemhani, ‘’Batı ve müttefikleri Halep’in serbest kalması sonrası intikam almak için teröristleri desteklemek ve silahlandırmak veya milli birlik hükümeti oluşturmak için silahlı gurupları hükümetle müzakere için teşvik etme yollarını seçebilirler ve umarım ikinci yolu seçerler’’ dedi.

Şemhani, tekfirci terörizmin oluşmasının sulta düzeninin İslam ülkelerinin sınırlarını kana bulamak ve mali, insani kaynakları ve altyapılarını yok etmek için bir komplosu olduğunu belirterek, ‘’Batı Asya’daki krizin tek nedeni çocuk katili Siyonist rejimdir ve bu rejim tekfirci teröristler sayesinde görülmemiş bir güvenliğe kavuşmuştur’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.