Şemhani: İran ile Rusya’nin Suriye’deki işbirliği, denklemleri değiştirdi

  • 06 Haziran 2017
  • 1.050 kez görüntülendi.
Şemhani: İran ile Rusya’nin Suriye’deki işbirliği, denklemleri değiştirdi

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri, İran ve Rusya’nın Suriye’deki işbirliğinin siyasi denklemleri değiştirdiğini belirtti.

İran Ulusal Güvenliği Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani İran merkezli Avrasya Araştırma Merkezi’ne verdiği ve bugün yayınlanan demecinde, Tahran ve Moskova’nın stratejik işbirliğine temasla, İran ve Rusya’nın bölgede terörizmle mücadele için stratejik işbirliği çerçevesinde işbirliği  yaptığını vurguladı.

Şemhani, oluşan fırsatlar ve kapasitelerden yararlanılması halinde bölge ve dünya güvenliğinin sağlanması için etkin bölgesel ittifakların kurulabileceğini kaydetti.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri, İran, Rusya, Suriye, Irak ve Lübnan Hizbullah’ının Suriye’deki denklemleri değiştirdiğini ve Halep’in işgalinden kurtardığını vurguladı.

Şemhani sözlerinin devamında, İran ve Rusya ittifakının siyasi işbirliğinin bariz örneğinin, Astana görüşmelerinin gelişmesi olduğunu, bunun sonucunun da silahlı grupların safının teröristlerden ayrıldığını ve Suriye’de çatışmasızlık bölgelerin belirlenmesi olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.