Şemhani: İran-Irak stratejik ilişkileri daha da geliştirilebilir

  • 08 Ocak 2016
  • 853 kez görüntülendi.
Şemhani: İran-Irak stratejik ilişkileri daha da geliştirilebilir

İran Milli Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, İran ve Irak’ın stratejik ilişkilerinin daha da gelişebileceğini söyledi.

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi ile görüşen Şemhani, İran hükümeti ve halkının terörist guruplarla mücadelesinin taktire şayan olduğunu bildirerek, ‘’Irak ordusu ve halk güçlerinin başarılı ameliyatları teröristlerin geri püskürtülmesine ve Irak’a tam güvenliğin geri dönmesinin müjdecisidir’’ dedi.

İran politikasının milletlerin iradesine saygı olduğunu belirten Şemhani, buna karşılık maalesef bazı bölge ülkelerinin savunmasız Yemen halkını bombalamak için Black Wather gibi yabancı güçler kullandıklarını belirtti.

Şeyh Nemerin Suudi yönetimi tarafında idam edilmesinin kabul edilemez ve inanılmaz ve ayrımcı politikalar doğrultusunda olduğunu ifade eden Şemhani, Arabistan’ın Siyonistlerle birlikte nükleer müzakereler zamanında da tahribat yaratmaya çalıştığını vurguladı.

Şemhani, ‘’Bu ülkenin tecrübesiz yöneticilerinin Müslümanların ve İslam ülkelerinin menfaatlerine aldırmadan, Müslümanların katledilmesi yönünde adım atmalar ve bu hayret verici ve kabul edilemezdir’’ dedi.

Şemhani, bölge dışı ülkelerin bölgedeki gerçekleri görmekten aciz olduğunu ifade etti.

Caferi de İran’ın siyasi, güvenlik ve askeri yönden terörist guruplarıyla mücadelede verdiği desteklerin taktire şayan olduğunu ve ülkesi ile İran’ın tüm alanlarda ilişkilerinin gelişmesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.