Şemhani: Mevcut direniş Amerika ile mücadelede İran’ın asıl seçeneğidir

  • 31 Mayıs 2019
  • 850 kez görüntülendi.
Şemhani: Mevcut direniş Amerika ile mücadelede İran’ın asıl seçeneğidir

İran İslam Cumhuriyeti Milli Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, Amerika’nın baskılarına karşı İran’ın mevcut direnişinin İran İslam Cumhuriyetinin asıl seçeneği olduğunu söyledi.

Ali Şemhani, Amerika’nın İran’la müzakere konusuna temasla, ”Amerika’nın İran’la müzakere konusunu gündeme getirmekle aslında karşı taraftan imtiyaz koparmaya ve elini güçlendirmeye çalıştığını yoksa sorunun çözümü fikrinde olmadığını’ bildirdi.

Şemhani, Amerika’nın İran’a yönelik psikolojik ve iktisadi baskılarına da işaretle, bunun temelinde İran İslam inkılabının ülkülerinden vazgeçilmesi ve özellikle İran’ın mazlum Filistin halkına verdiği desteği kesmesinin  bulunduğunu belirterek,  İran’ın hiç bir şekilde Filistin halkı ve direnişi desteklemekten el çekmeyeceğini bildirdi.

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi sekreteri Şemhani, Amerika’nın İran milletiyle ilgili komplolarının başarısızlığa uğradığını belirterek, İran halkının 11 şubat 2019’da yani İslam inkılabının zafer yıldönümü merasimlerinde Amerika’ya karşı tepkisini ve mücadelesini ortaya koyduğunu bildirdi.

Şemhani, Amerika’nın ‘Yüzyılın Anlaşması’ adıyla Filistin ülküsünü ortadan kaldırmaya çalıştığını belirterek,  bu planın Amerika ve siyonist İsrail planı olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.