Şemhani: Suudi rejiminin saldırıları Yemen halkının meşru direnişini yok etmek içindir

  • 06 Ekim 2015
  • 728 kez görüntülendi.
Şemhani: Suudi rejiminin saldırıları Yemen halkının meşru direnişini yok etmek içindir

Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Şemhani “Yemenli grupların birbirleriyle müzakere etmesi bu ülkeye barışı getirebilen tek unsur” dedi.

Şemhani bu görüşmede Suudi Arabistan’ın Yemen’deki saldırı ve cinayetlerine işaret ederek “Yerleşim yerleri, hastaneler ve savunmasız çoluk çocuk ve kadınları hedef almak savaş cinayetlerinin en açık göstergelerindendir ve bu husus da dünya kamuoyu tarafından protesto edilmelidir” diye konuştu.

Sulta sisteminin Suudi Arabistan’ın cinayetlerini görmezden gelmesini eleştiren Şemhani “Suudi Arabistan devletinin saldırıları Yemen’de soykırım yapmak ve Yemen halkının meşru direnişini yok etmek içindir” diye açıkladı.

Saddam Hüseyin’in İran’a karşı ağır yenilmesinin bugün zorbalık kullananlar için ibret olması gerektiğini dile getiren Şemhani “Mazlum Yemen halkının eşsiz direnişi bölgenin geleceği ve güvenliğini belirleyecektir” açıklamasında bulundu.

Dünya toplumunun Yemen krizi ile siyasi yönden ilgilenmesi gerektiğini vurgulayan Şemhani “Yemenli grupların birbirleriyle müzakere etmesi bu ülkeye barışı getirebilen tek unsur” diye ifade etti.

İran İslam Cuhuriyeti’nin Yemen halkının dış saldırılara karşı direnişini desteklemesini insani ve ahlaki olduğunu vurgulayan Şemhani “İman, istiklalçılık ve farklı grup ve aşiretler arasında siyasi ortak paydaları güçlendirmek Yemen halkının dış saldırılara karşı sergilediği zaferinin en önemli unsurlarındandır” diye belirtti.

Yemenli heyet de bu görüşmede İran’ın Yemen’i sürekli desteklemesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bir Yemenli’nin bile silah kullanabildiği güne kadar saldırıya karşı direniş devam edecek” vurgulamasında bulundu.

Heyet ayrıca Yemen devriminin öncülerinin krizi bitirmek için Yemenli gruplar arasında müzakerelerin yapılmasının altını çizdiğini belirterek bu savaşın durudurulması ve siyasi yöntemlerin devreye girmesinin önemine değindi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.