Semira Halayıka: Batı Yaka’da Direnişe Karşı Yapılan Saldırıların Hepsi Başarısızlıkla Sonuçlandı…

  • 30 Kasım 2014
  • 837 kez görüntülendi.
Semira Halayıka: Batı Yaka’da Direnişe Karşı Yapılan Saldırıların Hepsi Başarısızlıkla Sonuçlandı…

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Filistin Parlamentosu’ndaki grubu “Değişim ve Islah” üyelerinden milletvekili Semira Halayıka, Batı Yaka’da direnişin kökünü kazıma girişimlerinin hepsinin başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi.

Halayıka, Filistin halkının her türlü yolla işgale karşı direniş hakkını korumayı başardığını ifade etti.

Filistinli kadın milletvekili, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, arabayla yapılan eylemlerin ve işgalcilere ateş açma olaylarının son günlerde artmasının, Batı Yaka’nın en kuzeyinden en güneyine işgal güçleriyle çatışmaların yayılmasının Filistin halkının düşüncesinden ve davranışından direnişi söküp atma girişimlerinin başarısız olduğunun açık bir göstergesi olduğunu belirtti.

İşgal güçlerinin son üç ayda birçok direniş hücresini ortaya çıkardığını ilan etmesine rağmen Kudüs’te ve Batı Yaka’da direniş eylemlerinin gerçekleşmesinin direnişin kökünü kazıma çabalarının başarısız olduğunun en büyük kanıtı olduğunu kaydeden Halayıka, Filistin halkının geçmişte ve bugün olduğu gibi gelecekte de hedefte olacağını fakat buna rağmen işgalcilerin planlarına karşı koymaya gücü yettiğini söyledi.

Filistinli milletvekili, Batı Yaka’daki bireysel eylemlerin işgal güçlerinin günlük olarak gerçekleştirdikleri ihlallere misilleme niteliğinde olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.