Seravan sınır bölgesinde bir terör timi imha edildi

  • 29 Eylül 2018
  • 1.422 kez görüntülendi.
Seravan sınır bölgesinde bir terör timi imha edildi

İran Devrim Muhafızlarının Kara Kuvvetlerine bağlı Kudüs güçleri, İran’ın Güney Doğusunda yer alan Seravan sınır bölgesinde bir terör timini daha imha etmeyi başardı.

Kudüs Güçleri Karargahından yapılan açıklamaya göre, bir terör timinin İran’a girmeye çalışacakları yönünde alınan istihbarat sonrası bu timin üyeleri Seravan’daki 163 nolu sınır karakolu yakınında imha edildi.

Teröristlerin sınır dışından İran topraklarına sızdığı belirtilen açıklamada, çıkan çatışmada teröristlerden 4’ünün etkisiz hale geldiği ve ikisinin de yaralı olarak tutuklandığı, diğer teröristlerin sınır ötesine kaçtığı ifade edildi.

Açıklamada teröristlerden birinin selefi, vahabi ve tekfiri Ceyşül Zulm hareketinin ikinci ismi Mela Haşim Nekri olduğu bildirildi. Mela Haşim Nekri, bu zamana kadar çok sayıda terör saldırısını planlamakla biliniyor.

Açıklamada, Kudüs karargahına bağlı güçlerin ülke sınırlarını korumak için sürekli teyakkuz halinde oldukları ve ülke güvenliğini bozmaya çalışan dış mihraklara en sert cevabı verecekleri bildirildi.

Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri komutanı tuğgeneral Pakpur, İran silahlı birimlerinin düşmanın İran’ın güvenliğini ve huzurunu bozmasına asla izin vermeyeceğini belirtirken bu terör örgütlerin dış güçlerin bölgedeki şom emellerini gerçekleştirmek için satılmış maşaları olduğunu bildirdi.

İran’ın Pakistan sınırındaki Seravan bölgesi, Sistan Beluçistan eyaletinin merkezi Zahedan’a 347 km mesafede bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.