Serefraz: Düşmanın stratejisi İran’a nüfuz için iki kutup oluşturmak

  • 25 Ocak 2016
  • 879 kez görüntülendi.
Serefraz: Düşmanın stratejisi İran’a nüfuz için iki kutup oluşturmak
İran Radyo Televizyon Kurumu İRİB genel müdürü Muhammed Serefraz, düşmanın İran’a nüfuz etme siyasetlerinden birinin İran’da iki kutup oluşturulması olduğunu söyledi.

Serefraz, İRİB yöneticileri 3. oturumunda İran’da İslam inkılabının zaferinden sonraki seçimlerin düzenlenmesine işaretle, milli medya kurumu olarak halkı seçimlere teşvik etmenin en önemli görevleri olduğunu söyledi.

Muhammed Serefraz, İran’da 37 yıldır yılda ortalama bir kez seçim düzenlendiğini ve halkın eşsiz bir katılım sergilediğini belirterek; İran’da seçimlere katılım oranının yüzde 60’dan yüksek olduğunu halbuki bu rakamın Amerika ve batı ülkelerinde yüzde 50’den aşağı olduğunu söyledi.

İRİB genel müdürü, ayrıca düşmanın şimdiki stratejilerinin nükleer anlaşmadan sonra 26 şubat 2016’da İran’da yapılacak genel seçimler ile Rehberlik Fakihler Meclisi seçimlerini etkilemek olduğunu söyledi.

Serefraz, düşmanın Suriye’de cumhurbaşkanı Beşar Esad’ı devirme planının bozulduğunu aynı şekilde Irak’ı parçalama ve Yemen’de Ensarullah’ı devirme siyasetinin yenilgiye uğradığını belirterek, İran İslam Cumhuriyetinin gücünün düşmanın bölgedeki siyasetlerinin yenilgiye uğramasının en önemli sebebi olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.