Şeyh Abdulmehdi Kerbelai: Sünni Alimleri Katledenler Derhal Yakalanmalıdır…

  • 12 Ocak 2015
  • 887 kez görüntülendi.
Şeyh Abdulmehdi Kerbelai: Sünni Alimleri Katledenler Derhal Yakalanmalıdır…

Ayetullah Sistani’nin Kerbela temsilcisi Şeyh Abdulmehdi Kerbelai, Basra kentinin Zübeyr bölgesindeki Ehlisünnet camilerinin imamlarına yönelik terör saldırılarını şiddetle kınadı ve güvenlik güçlerinden olayın faillerini derhal tutuklamalarını istedi.

İmam Hüseyin Hareminde Cuma namazını kıldıran Şeyh Abdulmehdi Kerbelai, Cuma hutbesinin önemli bir bölümünü Basra’nın Zübeyr bölgesindeki Ehlisünnet âlimlerine yönelik terör saldırısına ayırdı. Abdulmehdi Kerbelai şöyle konuştu:

“Basra kentinin Zubeyr bölgesindeki camii imamlarına yönelik terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Bu kardeşlerimiz itidalli kimselerdi ve farklı mezheplerle kardeşçe yaşanması gerektiğine inanan ve bu düşünceyi savunan insanlardı. Zaten onlar bu kültürü rahmet peygamberi olan Hz. Muhammed’den (s.a.a) almışlardı. Peygamberimizin getirmiş olduğu dinin mayasında sevgi, hoşgörü, kardeşlik ve tek kelimeyle itidal vardır. Bu kardeşlerimizin savunduğu düşünce Irak üzerinde kirli düşünceleri olan mihrakların oyununu bozmaktaydı. Ben güvenlik güçlerinden bu olayı ciddi şekilde takip etmelerini, olayın faillerini derhal bulmalarını istiyorum. Olay ne kadar çabuk aydınlatılırsa, Iraklıların kardeşliğine yönelik bu saldırılar da o ölçüde güdük kalacak ve amacına ulaşamayacaktır.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.