Şeyh Ali Damuş: Bize Karşı Uygulanan Yaptırımlar Yenilgiyle Karşı Karşıya Kalacaktır

  • 28 Mayıs 2018
  • 1.220 kez görüntülendi.
Şeyh Ali Damuş: Bize Karşı Uygulanan Yaptırımlar Yenilgiyle Karşı Karşıya Kalacaktır

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Şeyh Ali Damuş: Bölge milletlerinin iradesi; ulusların, ülkelerin ve bölgenin geleceğinin kaderlerini şekillendiriyor ve bu kararlılık, iman, irade ve direnişle, zafere ulaşılmasını, toprak ve kutsal yerlerin yeniden kazanılmasını sağlayacak güce sahiptir.

Filistin halkı, direnişin nesilden nesile aktarılmasında başarılı oldukları ve işgalcilere karşı direniş yöntemlerine başladıkları zaman aynı Büyük Dönüş Yürüyüşlerinde olduğu gibi, dünyayı hayrete düşürdüler.

Lübnan’daki güvenlik ve Lübnanlıların bu güvenlik ışığında seçimleri düzenlemede başarılı olması, öyle bedava sağlanmadı ve bu, Arap Birliğinin, İslam İş birliği Teşkilatının, Körfez İş birliği Konseyinin ya da ABD’nin, Avrupa’nın ve diğer ülkelerin çabalarının sonucu değildir. Bu, işgalcilere ve teröristlere karşı kazanılan zaferin, büyük fedakarlıkların, sürekli devam eden cihat eylemlerinin ve ihlaslı çabaların bir sonucudur.

Ordunun, milletin ve direnişin denklemi ile ülkemizi koruyabilir, zorluklarla ve tehlikelerle mücadele edebiliriz. Lübnanlılar bu denkleme bağlı kalmalıdır çünkü bu denklem hedef alınmış ve direniş her zamankinden daha fazla saldırıya uğramıştır. Denklemi destekleyip desteklememek kişinin kendisiyle alakalıdır, fakat bu denkleme karşı komplo kurulmamalıdır çünkü bu Lübnan’ın çıkarına değil, İsrail’in çıkarınadır.

ABD ve Körfez ülkeleri, bize baskı uygulamak ve direnişin halk tabanını direnişten uzaklaştırmak için yaptırımlar uyguluyorlar ama büyük bir hata içerisindeler, çünkü direniş inancın bir parçasıdır ve halk, direnişi ve ülkelerini destekleme doğrultusunda adım atmaktadır. Düşmanlar, yaptırımlar yoluyla irademizi ve istikrarımızı zayıflatmak istiyorlar, ama onlar zaten önceden de savaş, saldırı, suikast, yerinden edilme ve yıkım yoluyla bunu denediler. Şimdi onların planları yine başarısız olacak ve bu planlar ülke içindeki denklemlerde hiçbir değişiklik meydana getirmeyecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.