Şeyh Hassun: Tekfircilik Suudi ve Katar Parasıyla, Türkiye Rejiminin Yönlendirmeleriyle Yayıldı

  • 28 Kasım 2015
  • 808 kez görüntülendi.
Şeyh Hassun: Tekfircilik Suudi ve Katar Parasıyla, Türkiye Rejiminin Yönlendirmeleriyle Yayıldı

Suriye Cumhuriyet Baş Müftüsü Ahmet Bedrettin Hassun Batı dünyasının; Suriye’nin asil tarihini, medeniyetini ve halkını hedef alan evrensel terör karşısındaki sessizliğine son vermesi ve derin uykusundan uyanması gerektiğini belirtti.

Nobel Barış Ödülü sahibi Mairead Corrigan başkanlığında dünya barışseverler heyetiyle bugün bir araya gelen Hassun; Paris’in tanık olduğu terör saldırılarının, tekfirci terörü ülkelerinde kucaklayan Batılılar için bir uyarı niteliği taşıması gerektiğine dikkat çekti. Hassun terörün er yada geç onu destekleyen ve besleyenlere döneceğine işaret etti.

Cumhuriyet Baş Müftüsü Hassun Suudi ve Katar paralarının yanı sıra Türkiye’nin destek ve yönlendirmelerinin son yıllarda radikal ideolojiyi destekleyip yayılmasına yol açtığını söyledi. Aynı zamanda dünyanın her yerinden kiralık ve tekfircilerin örgütlenip terör olarak Suriye’ye gönderilmelerine yol açtığını belirten Hassun; bu terörün insanları katledip her şeyi yakıp yıktığını ifade etti. Hassun bu terörün de destekçilerine ve tüm dünyaya uzanmasının uzak bir ihtimal olmadığını sözlerine ekledi.

Dürüst ve iyi niyet sahiplerinin çabalarını birleştirip teröre karşı savaşında Suriye ve halkına destek vermeleri çağrısında bulunan Hassun; Suriye’nin tüm dünya adına terörle mücadele ettiğini ifade etti.

Konuk heyet üyeleri Suriye’ye ziyaretlerinden amaçlarının radikal terörü reddetmeleri ve Suriye ile dayanışmalarını ifade etmek olduğunu belirtti. Heyet üyeleri her şeyin doğru adıyla adlandırılması ve Suriye’ye düşman dezenformasyon araçlarının deşifre edilmesi gereğini ifade etti. Heyet üyeleri dünyada Suriye’nin büyükelçileri olarak gerçeklere ışık tutacaklarını ve bulundukları devletlerde kamuoyunu Suriye’de yaşananların gerçeğiyle bilgilendireceklerini söyledi.

Heyet başkanı Corrigan; açılım ve hoşgörü kültürünün pekiştirilmesi önemine dikkat çekerken Suriye halkının teröristler tarafından maruz kaldıkları acılardan dolayı üzüntülerini dile getirdi.

Bu arada İrlandalı barışsever Corrigan Suriye’de krizin başlamasından bu yana Suriye’yi ikinci kez ziyaret ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.