Şeyh Hıdır Adnan Siyonist Rejimi Dize Getirdi

  • 29 Haziran 2015
  • 820 kez görüntülendi.
Şeyh Hıdır Adnan Siyonist Rejimi Dize Getirdi

İşgal zindanlarında 56 gündür açlık grevi eylemini sürdüren esir Hıdır Adnan, işgal yönetimiyle yaptığı anlaşmanın ardından eylemine son verdi. Anlaşma uyarınca Adnan’ın iki hafta sonra 12 Temmuz’da serbest bırakılacağı ve işgal yönetiminin Filistinli esirin tüm taleplerini kabul ettiği bildirildi.

Esir Hıdır Adnan’ın ailesi, bu sabah (29 Haziran Pazartesi) erken saatlerde konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, esir Hıdır Adnan ile işgal yönetimi arasında uluslararası güvencelerle imzalanan anlaşmanın ardından Filistinli esirin sorununun çözüldüğü ve Adnan’ın açlık grevine son vermesi şartıyla 12 Temmuz’da (25 Ramazan) serbest bırakılacağı ifade edildi.

Bu arada, Filistinli Esir Kulübü avukatlarından Cevad Bulas, yapılan anlaşma gereği esir Hıdır Adnan’ın en geç 12 Temmuz’da serbest bırakılacağını ve işgal yönetiminin Adnan’ı idari hapis cezasıyla bir daha cezalandırmamayı taahhüt ettiğini söyledi.

Esir Hıdır Adnan’ın açlık grevine son vermeden önce ailesini görmek ve ilk kaşığı annesinin elinden yemek istediğini söylediği, “Assaf HaRofeh” Hastanesi önünde toplanan onlarca dayanışmacının da alkışlarla Filistinli esire destek verdiği ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.