Şeyh İbrahim Zakzaki’nin kızı Nesibe Zakzaki: Nijerya halkı, İran İslam Cumhuriyetini Kendi Destekçisi kabul Ediyor

  • 31 Ocak 2018
  • 1.393 kez görüntülendi.
Şeyh İbrahim Zakzaki’nin kızı Nesibe Zakzaki: Nijerya halkı, İran İslam Cumhuriyetini Kendi Destekçisi kabul Ediyor

Nijerya İslami Hareketinin tutuklu lideri Şeyh İbrahim Zakzaki’nin kızı Nesibe Zakzaki, dün Salı günü yaptığı açıklamada, İran halkının mazlum Nijerya halkına verdiği destekten dolayı takdir ve teşekkürlerini bildirerek, Nijerya halkının İran halkını kendi hami ve savunucusu olarak kabul ettiklerini söyledi.

İRNA’nın verdiği habere göre İran’ın güneyinde yer alan “Qeşm” adasında konuşan Nesibe Zakzaki, Nijerya halkının kendini İran İslam İnkılabının evladı kabul ettiklerini ve hiç bir zaman zulüm ve müstekbirlik karşısındaki mücadeleden vazgeçmeyeceklerini bildirdi.

Nijerya yönetiminin, babasının serbest bırakılması hususundaki mahkeme kararını icra etmekten kaçındığını da belirten Nesibe Zakzaki, Nijerya yönetiminin kanunsuzluğu ve yasala bağlı kalmamasının mahkemenin bu kararının hayata geçmemesinin başlıca sebebi olduğunu bildirdi.

Nijerya yönetiminin bu ülke Müslümanlarına yönelik işlediği ve halen sürdürmekte olduğu zulüm ve cinayetleri ört bas etmeye çalıştığını ve medya organlarının bu gerçekleri ifşa etmeleri gerektiğini bildiren Şeyh Zakzaki’nin kızı Senibe Zakzaki, Nijerya halkının Şeyh Zakzaki’ye destek gösterisinin halen devam ettiğini, dünya müslümanları ve İran İslam Cumhuriyetinin bu husustaki desteğinden kendilerinin güç aldıklarını bildirdi.

Babasının sağlık durumunun halen ciddiyetini koruduğunu da belirten Nesibe Zakzaki, babasının bir gözünü kaybettiğini ve öteki gözünün durumunun da hiç iyi olmadığını söyledi.

Şeyh İbrahim Zakzaki ve eşi Aralık 2013 tarihinde ordu birliklerinin Zaria kentinde Şii müslümanlara saldırarak katliam gerçekleştirdikleri olaylar sırasında tutuklanmış ve halen hapiste bulunmaktalar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.