Şeyh İkrime Sabri: Gazze Ablukası Planlı Bir Cinayettir…

  • 11 Ocak 2015
  • 780 kez görüntülendi.
Şeyh İkrime Sabri: Gazze Ablukası Planlı Bir Cinayettir…

Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri, Gazze Şeridi’nin yeniden imarında acele edilmesi ve uygulanan ablukanın kaldırılması çağrısında bulundu.

Gazze Şeridi’ne uygulanan ve yaklaşık iki milyon insanı cezalandırmayı amaçlayan ablukayı cinayet olarak nitelendiren Sabri, ablukanın planlı ve sistematik olduğunu söyledi.

Son günlerde bölgeyi etkisi altına alan soğuk hava dalgasının Gazze Şeridi halkının sıkıntılarını daha da artırdığını ifade eden Sabri, bu durumun beklenen bir şey olduğunu ve yüzlerce ailenin evsiz kaldığını, çocukların açlıktan ve soğuktan hayatını kaybettiğini belirtti.

Şeyh İkrime Sabri, bazı Arap ülkelerinin Gazze Şeridi’ne duyarsız kalan uzlaşı hükümetinin etkili bir şekilde yönetimde olmadığı bahanesini ileri sürerek Gazze halkının çektiği sıkıntıları seyretmekle yetindiğini ve bunun üzüntü verici olduğunu kaydederek, Gazze Şeridi’nde yaşananların sorumluluğunun Mısır’a ait olduğunu ifade etti.

Bölgede etkili olan soğuk hava dalgasından ders alınması ve bu gibi durumlar için önceden tedbir alınması gerektiğine işaret eden Sabri, acil durumlar için özel bir bütçe ayrılması gerektiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.