Şeyh İkrime Sabri: Kudüs Konusunda Zayıf Davranmak Mekke Ve Medine’ye Yönelik Zayıflıktır

  • 30 Aralık 2017
  • 1.048 kez görüntülendi.
Şeyh İkrime Sabri: Kudüs Konusunda Zayıf Davranmak Mekke Ve Medine’ye Yönelik Zayıflıktır

Mescid-i Aksa hatibi Şeyh İkrime Sabri, dünkü Cuma hutbesinde, Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya zarar verebilecek siyasi çözüm önerilerini kınayarak şu ifadeleri kullandı: Filistin halkı Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı korumakta ve işgalcilere karşı tüm güçleriyle direnmektedir.

Mescid-i Aksa hatibi Şeyh İkrime Sabri, Filistin’e Kudüs yerine başka bir başkent arama çabalarını eleştirerek sözlerini şöyle sürdürdü: Kudüs’ün doğusunda bulunan Ebudeys ilçesini ya da Kudüs’ün kuzeyinde bulunan Beytu-l Hanine ilçesini Filistin’e başkent olarak tayin etme çabaları mukaddes Kudüs’ü koruma konusunda zayıf bir davranıştır ve Kudüs konusundaki her zayıf davranış Mekke ve Medine şehirlerine yönelik bir zayıflık sayılmaktadır.

Mescid-i Aksa hatibi açıklamalarının devamında, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan etme kararına tepki olarak şunları söyledi: Bu karar, asılsız bir iddia, yasa dışı, zalimce ve insanlık dışıdır ve ABD Başkanının Kudüs konusunda sağlıklı karar veremediğinin göstergesidir.

Şeyh İkrime Sabri açıklamalarının bir başka bölümünde ise; Arap ve İslam rejimlerini, Amerika’nın bu kararına karşı siyasi veya ekonomik ilişkileri sonlandırma gibi somut bir tepki vermemeleri nedeniyle kınadı. Şeyh Sabri bu ülkelerin halklarını ise, Amerika’nın bu kararına karşı verdikleri hızlı tepki nedeniyle tebrik ederek şu ifadeleri kullandı: Onlar rejimlerinin ihanetine rağmen umutlarını kaybetmediler ve yasal haklarını kullanarak kutsallarına verdikleri değeri ispatladılar.

ABD Başkanı Donald Trump 6 Aralık Çarşamba günü Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada; Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmiş ve kabinesine Amerika büyükelçiliğinin Tel-Aviv’den Kudüs’e taşınması için gerekli hazırlıkları yapmaları emrini vermişti. Trump’ın bu kararı uluslararası alanda bugüne kadar birçok tepkiye neden oldu.

Geçtiğimiz Perşembe günü ise, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda 128 ülkenin katılımıyla, Kudüs’ün yasal durumunun korunması ve Amerika’nın bu bölge ile ilgili kararının iptal edilmesi konusunda oylama yapıldı.

Filistin’in birçok bölgesi 6 Aralık’tan bu yana, Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etme ve Amerika Büyükelçiliğini Tel-Aviv’den Kudüs’e taşıma kararına tepki gösteren halkın protesto gösterilerine sahne olmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.