Şeyh İsa Kasım hakkında verilen karar, utanç verici

  • 29 Mayıs 2017
  • 1.216 kez görüntülendi.
Şeyh İsa Kasım hakkında verilen karar, utanç verici

Bahreyn İslami el-Vifak cemiyeti genel sekreteri, göstermelik Bahreyn mahkemesinin seçkin din alimi Şeyh İsa Kasım hakkında verdiği kararın zalimane ve Bahreyn halkına saldırı için bir plan olduğunu belirtti.

İRİB’in bildirdiğine göre, boş suçlamalarla hapiste olan Bahreyn İslami el-Vifak cemiyeti genel sekreteri Şeyh Ali Salman, Bahreyn rejiminin Şeyh İsa Kasım’ın sağlığından sorumlu olduğuna işaretle, ” Bu zahit din adamın, dünyanın gözleri önünde kuşatamada olması ve özgürlüğünün alınması, utanç vericidir” dedi.

Al-ı Halife rejimi geçen hafta Pazar günü Şeyh İsa Kasım’ı bir yıl ev hapsine ve mal varlığına el konulmasına mahküm etmesi halkın geniş çaplı itirazına sebep olmuştur. Bahreyn rejimi güvenlik ve polis güçleri de protestoculara saldırarak halktan 6 kişiyi şehit etmiş, bor çoğunu yaralamış, ayrıca 200’ün üzerinde kişiyi de tutuklamıştı.

Uluslararası Af Örgütü perşembe akşamı yayınladığı raporda, Bahreyn güvenlik güçlerinin geçen salı günü barışçıl göstericilere karşı güç kullandığını bildirdi.

Uluslararası Af Örgütü raporunda çıkan olaylarda 5 kişinin öldüğü ve yüzlercesinin de yaralandığını duyurdu.

Bahreyn 14 Şubat 2011 tarihinden beri, Al-ı Halife rejimine karşı halk kıyamı ve gösterilerine şahit olmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.