Şeyh İsa Kasım, Siyasi Tutukluların Serbest Bırakılmasını İstedi

  • 30 Aralık 2019
  • 518 kez görüntülendi.
Şeyh İsa Kasım, Siyasi Tutukluların Serbest Bırakılmasını İstedi

Bahreyn Devrimi’nin manevi lideri olan Ayetullah Şeyh İsa Kasım, tüm siyasi mahkumların ve hepsinden önemlisi Şeyh Ali Salman’ın serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Bahreyn medyasının bildirdiğine göre, Bahreyn Devrimi lideri Ayetullah Şeyh İsa Kasım, el-Vifak Topluluğu Genel Sekreteri Şeyh Ali Salman’ın tutuklanmasının beşinci yıldönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada; Bahreyn’deki siyasi mahkumların tutuklanmasının insanlığa karşı bir suç ve tüm ilke ve yasaların ciddi bir ihlali olduğunu söyledi.

Şeyh İsa Kasım, “Bahreyn krizini çözmenin anahtarı siyasi bir çözümdür” diyerek, Bahreyn’deki özgürlüklere vurulan tüm zincirlerin kırılması çağrısında bulundu.

Ayetullah Şeyh İsa Kasım, siyasi mahkumların serbest bırakılması gereğini belirterek şöyle dedi: “Haklarını talep eden göstericilerin ve protestocuların tutuklanması ve Şeyh Ali Salman’ın hapsedilmesi, mazlumiyetin bir örneğidir. Şeyh Ali Salman’ın konuşmalarında ve siyasi duruşunda ülkenin birliğini ve protestoları barışçıl tutma gereğini vurguladığı herkes tarafından iyi bilinmektedir.”

Şeyh Ali Salman, 2014 yılında tutuklandı ve Temmuz 2015’te dört yıl hapse mahkum edildi ve temyiz mahkemesi bu kararı dokuz yıl hapis cezasına çevirdi.

Bahreyn, 14 Şubat 2011’den bu yana Al-i Halife rejimine karşı halk protestolarına sahne oldu ve o zamandan beri çok sayıda Bahreyn vatandaşı şehit edildi veya ağır cezalara çarptırıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.