Şeyh İsa Kasım’ın yargılanması Bahreyn için stratejik bir hatadır

  • 15 Eylül 2016
  • 791 kez görüntülendi.
Şeyh İsa Kasım’ın yargılanması Bahreyn için stratejik bir hatadır

İran Meclis Başkanı Uluslararası Konular Özel Danışmanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, , Bahreyn’li seçkin din alimi Şeyh İsa Kasım’ın vatandaşlıktan atılması ve yargılanmasının, Alı Halife yönetiminin stratejik bir hatası olduğunu bildirdi.

İRİB haber ajansının bildirdiğine göre dün konuyla ilgili bir açıklama yapan İran Meclis Başkanı Uluslararası Konular Özel Danışmanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, , Bahreyn yönetiminin makul bir karar verme gücüne sahip olamaması bakımından sürekli stratejik hatalar işlemekte olduğunu ve Şeyh İsa Kasım’ın yargılanması ve vatandaşlıktan çıkarılmasının bu hatalardan olduğunu söyledi.

Bahreyn’in mevcut gelişmelerinin, yönetimin, yanlış değerlendirmeleri ve Suudi rejimi, Amerika ve İngiltere’nin baskıları nedeniyle olduğunu belirten Abdullahiyan, Bahreyn yönetiminin kendi halkının taleplerini dikkate alması gerekirken Suudi rejiminin askeri baskıları doğrultusunda hareket ettiğini söyledi.

Abdullahiyan, Bahreyn yönetiminden daha fazla Suudi rejimine aldanmamasını ve derhal Şeyh İsa Kasım’ın yargılanmasını durdurarak doğru bir karar almasını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.