Şeyh Mahir Hammud: İslam’da bölücülüğün ve mezhebi fitnenin yeri yok

  • 29 Temmuz 2015
  • 854 kez görüntülendi.
Şeyh Mahir Hammud: İslam’da bölücülüğün ve mezhebi fitnenin yeri yok

“Dünya Alimler Direniş Birliği” Genel Sekreteri Şeyh Mahir Hammud, İslam ülkelerinde bölücülük ve fitneyle mücadelenin gerekliliğini vurguladı.

İQNA Kur’an haber ajansının bildirdiğine göre en-Neşere haber merkezinin aktardığına göre, Şeyh Mahir Hammud Lübnan resmi televizyonunda yayınlana konuşmasında İslam’da mezhebi hoşgörüsüzlüğün çeşitli bölümlerini kınayarak İslam’da bölücülüğün ve mezhebi fitnenin yeri olmadığını vurguladı.

Lübnan’ın Güneyin’deki Seyda şehri Kudüs camisi İmamı bölge ülkelerinde şiddet düşüncelerinin yayılmasına değinerek bölge ülkelerinde terörist hareketlerin fikirleriyle mücadeleden başka bir yol olmadığını ve bölgede IŞİD yayılması ve desteklenmesinin gelecekte onlar için birçok riskin sebebi olacağını söyledi.

Aynı halde o Filistin halkına yardım edilmesi gerektiğini vurgulayarak ‘Bizim görevimiz zalimlerin pençesinden Filistin halkının özgürlüğü ve topraklarını kazanmaya çalışmaktır’ açıklamasını yaptı.

Bu Sünni alim Müslümanların ilk kıblesi unvanıyla Filistin sorununa teveccüh etmeden herhangi bir hedefe ulaşmak için çaba sarfetmenin mümkün olmadığını Filistin sorunuyla ilgili düzenlenen konferansların bu fikre yardımcı olacağını söyledi.
Şeyh Mahir Hammud Filistin destekçilerinin kendi fikirlerinin kurumsal temellerini kürsüler, konferanslar, toplantılar, yayınlar, kitaplar ve internet sitelerinden yayınladıklarını vurguladı.

Tarih boyunca çeşitli başarısızlıklar ve sosyal, siyasal değişiklikler Filistin konusundaki fikir temellerinde bir geri çekilme yaratmamıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.