Şeyh Muhammed Munsi: Zulümle, baskıyla, insanlara işkenceyle bir ülkeyi mutlu ve umutlu bir geleceğe taşıyamazsınız

  • 28 Nisan 2015
  • 851 kez görüntülendi.
Şeyh Muhammed Munsi: Zulümle, baskıyla, insanlara işkenceyle bir ülkeyi mutlu ve umutlu bir geleceğe taşıyamazsınız

İslami El-Vifak Cemiyeti tarafından Mename’de düzenlenen “Bahreyn’de İnanç Suçu” konulu konferansta konuşan Şeyh Muhammed Munsi, ülkedeki olumsuz gidişatın ülkeyi iyi bir noktaya taşımayacağı konusunda uyardı ve “Zulümle, baskıyla, insanlara işkenceyle bir ülkeyi mutlu ve umutlu bir geleceğe taşıyamazsınız” dedi.

Muhammed Munsi, Bahreyn’de milli servetin sadece bu ülkeyi yöneten zümrenin elinde bulunduğuna dikkat çekti ve halkın tepkisinin bu adaletsizliğe yönelik olduğunu tüm dünyanın bilmesi gerektiğini vurguladı.

Bahreyn halkının çoğunluğunu oluşturan Şiilerin bu ülkede görmezden gelinmesinin çok acı verici bir durum olduğunu kaydeden Munsi şöyle konuştu: Ehlibeyt ekolünü benimsemiş insanlara bu ülkede öyle bir şekilde davranılıyor ki sanki bir suç işlemişler, yani bir suçluluk psikolojisi oluşturulmaya çalışılıyor. Bu ülkenin okullarında ve ders müfredatında Şiilikle ilgili hiçbir bilgi bulunmuyor. Sanki Bahreyn’de Şia ekolüne mensup tek bir kişi bile yaşamıyor! Bizim evlatlarımıza okullarda farklı bir mezhebin düşünceleri ve fıkhi öğretileri zorla öğretiliyor. Bu durum doğal olarak ülkede nefreti körüklüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.