Şeyh Nacıh Bukeyrat: Halkın Hala Davasını Savunduğunu Düşmana En İyi Anlatacak Güç Direniştir…

  • 02 Aralık 2014
  • 907 kez görüntülendi.
Şeyh Nacıh Bukeyrat: Halkın Hala Davasını Savunduğunu Düşmana En İyi Anlatacak Güç Direniştir…

Mescidi Aksa’daki El Yazmaları İdaresi Başkanı Şeyh Nacıh Bukeyrat, Mescidi Aksa’yı savunmak için düşmana teslim olmamak gerektiğini, direniş kültürünü diriltip yaşatmakla burayı korumak gerektiğini, güçlü olmamaları durumunda düşmanın kendilerini kala almayacağını, düşmanla ilişkide görüşmeleri değil, direnişi esas almaları gerektiğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi’nin kendisiyle yaptığı röportajda, düşmanla görüşmelerin Filistin halkına çok şeyler kaybettirdiğini, halkın hala diri olduğunu ve davasının ölmediğini düşmana anlatabilecek gücün direniş olduğunu ifade etti.

Mescidi Aksa için tehlikenin içindedir söyleminin geride kaldığını belirten Şeyh Bukeyrat, 2012 yılında 8500 Siyonist gaspçı yerleşimcinin Mescidi Aksa’yı basmasına karşın, 2013 yılında 9400, 2014 yılında ise 12750 gaspçının burayı kirlettiğini, bu rakamların baskın ve tecavüzlerin bir hayli arttığını gösterdiğini söyledi.

Devamla şu bilgiyi verdi: “Mescidi Aksa içindeki uygulamalar son derece tehlikelidir. Gelişmeler çok hızlı dönüyor. Bunun önüne geçilmezse Mescidi Aka elimizden çıkacak. Bölünme Mescidi Aksa için ölümcül darbe olacak. O nedenle bizim birliğimizi sağlamamız gerekir. Filistin de siyasi kararları birleştirmemiz gerekir. Kudüs bizi bir araya getirmezse başka ne getirebilir ki? O zaman birlik siyasi ortak noktamız olması gerekir”.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.