Şeyh Naim Kasım: Direniş güçleri silahlarını asla bırakmayacak

  • 09 Aralık 2017
  • 893 kez görüntülendi.
Şeyh Naim Kasım: Direniş güçleri silahlarını asla bırakmayacak

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı, Mehr Haber Ajansı’nın muhabirine verdiği bir röportajda, halihazırda Hizbullah’ı silahsızlandırma konusunun ele alınmayacağını bildirdi.

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Tahran’da düzenlenen İslami Birlik Konferansı esnasında verdiği bir röportajda, halihazırda Hizbullah’ı silahsızlandırma konusunun ele alınmayacağını bildirdi.

Şeyh Naim Kasım sözlerini şöyle sürdürdü: ABD, İsrail ve müttefikleri direniş güçlerinin silahsızlandırılmasından bahsediyorlar çünkü Hizbullah Lübnan’da zafere ulaşarak İsrail’i hezimete uğrattı. Bunlara ilave olarak Lübnan direniş ekseni, bölgedeki tekfiri teröristlere karşı aktif bir şekilde karşılık verdi ve işte bu nedenlerden dolayı da direniş güçlerinin silahı bırakması konusu günümüz koşularına göre masaya yatırılamaz.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin bu ülkeye geri dönüşünü de değerlendiren Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı, “Hariri’nin gidişiyle hiçbie şey değişmedi ancak onun geri dönmesi ardından Allah’a hamdolsun farklı taraflar arasında bir tür anlaşma sağlanmıştır ve Lübnan’ın siyasi ortamı ise Hariri’nin Arabistan ziyareti öncesi ve hatta daha iyi bir duruma gelmiştir. Tüm taraflar Lübnan’da istikrarın sağlanması konusunda anlaşmaya varmayı başarmıştır” şeklinde konuştu.

Siyonist Rejim’in Lübnan’a yönelik yapacağı olası bir saldırı hakkında ise Naim Kasım şu şekilde konuştu: Lübnan’ın direniş ekseni tamamen hazırlıklı bir durumdadır ve İsrail ülkemize saldırmayı düşünürse (ki günümüzde koşulları göz önünde bulundurursak bunun imkansız olduğunu görebilirz) Hizbullah onlara karşılık vermek için yüzde yüz hazırdır. Direniş ekseni bölgedeki terör karşıtı mücadelesini sürdürerek her çeşit tehdide karşı da tamamen hazırdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.