Şeyh Naim Kasım: Filistin topraklarında İsrail’e yer yok

  • 03 Şubat 2020
  • 621 kez görüntülendi.
Şeyh Naim Kasım: Filistin topraklarında İsrail’e yer yok

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, sözde “Yüzyılın Anlaşması” gerçekte ise Kudüs ve Filistin’in işgalini meşrulaştırmayı hedefleyen anlaşmanın yürürlüğe geçmesinin imkansız olduğunu bildirdi.

El’Neşre sitesinin haberine göre,  Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, ABD Başkanı Trump’ın açıkladığı sözde barış planı ismini taşıyan “Yüzyılın Anlaşması”nın, hayata geçme kabiliyeti olmayan başarısız bir plan olduğunu duyurdu.

Şeyh Naim Kasım, Donald Trump’ın bu planı ABD seçimleri nedeniyle ve Siyonist Rejim Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ırkçı rejimin meclis seçimlerinde şansını arttırmak için açıkladığını belirtti.

Filistin’in yalnızca Filistinlilere ait olduğunu belirten Şeyh Naim Kasım, “Filistin halkı ve bölge milletleri bu planın yürürlüğe girmesine ve Siyonist rejimin saldırganlık yapmasına izin vermeyecektir” dedi.

Bu arada HAMAS liderlerinden Moşir el’Mısri,  Arap ülkelerinden sözkonusu plana karşı ortak tutum sergilemelerini ve sözde barış planına karşı çıkmalarını isterken ABD ve ırkçı İsrail’in bu planla, Filistinlilerin milli değerlerini ve haklarını yok etmeyi hedeflediklerini ve bölgede yeni bir fitne ateşini körüklediklerini  söyledi.

HAMAS sözcüsü Hazım Kasım da Mahmud Abbas’tan, daha önce özerk Filistin yönetiminin terör rejimi İsrail’le imzaladığı bütün anlaşmaları feshetmesini istedi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.