Şeyh Naim Kasım: İngiltere terörizmin hamisidir

  • 02 Mart 2019
  • 2.072 kez görüntülendi.
Şeyh Naim Kasım: İngiltere terörizmin hamisidir

Lübnan Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Hizbullah örgütünün terör listesinde yer almasına tepki göstererek, ‘İngiltere terörizmin en büyük hamilerindendir ve bölge milletlerine yönelik saldıran koalisyonun önemli bir üyesidir’ dedi.

İRNA’nın haberine göre, Şeyh Naim Kasım, dün yaptığı açıklamada, İngiltere’nin dünyada, kimin terörizmin hamisi olup olmadığını belirleme gibi bir  liyakatinin olmadığını  zira İngiltere’nin terör rejimi İsrail’in en büyük hamisi olduğunu ve İngiltere’nin tekfirci terörizmi desteklediğini söyledi.

”İngiltere’nin iyi bir davranışa ihtiyacı var, ancak Hizbullah her zaman özgürlük, onur ve bağımsızlık olarak kabul edilen halkına ve insanlarına karşı asil bir direniş sergilemiştir’ diyen Şeyh Naim Kasım, Hizbullah’ın İngiltere tarafından terör listesine dahil edilmesinin, İngiltere’nin sömürgecilik tarihine dönmesinin bir göstergesi olduğunu belirterek bu girişimi kınadı.

Hizbullah yetkilisi, İngiltere’nin Hizbullah aleyhindeki bu girişiminin Hizbullah için iftihar olduğunu zira Hizbullah’ın bugün dünya özgürlükçüleri için ilham kaynağına dönüştüğünü söyledi.

İngiltere ABD ve ırkçı İsrail’e hizmet yönünde  Hizbullah hareketinin İngiltere’deki faaliyetlerini yasaklama kararı almış ve İngiltere içişleri bakanı Sacid Cavid de, Hizbullah’ın İngiltere güvenliğini tehdit ettiğini iddia ederek bu örgütü terör listesine aldıklarını bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.