Şeyh Naim Kasım: Körfez Ülkelerinin Menfaati Düşman İsrail İle Değil İran İle İş Birliğindedir

  • 13 Şubat 2018
  • 830 kez görüntülendi.
Şeyh Naim Kasım: Körfez Ülkelerinin Menfaati Düşman İsrail İle Değil İran İle İş Birliğindedir

Lübnan Hizbullah’ı Genel Sekreter Yardımcısı, İran İslam İnkılabının yıldönümü münasebetiyle yaptığı konuşmada, Körfez ülkelerinin menfaatinin Siyonist Rejimle değil, İran ile iş birliğinde olduğunu belirtti.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Körfez ülkelerinden kendilerinin ve bölge halkının menfaatleri için İran ile iş birliği yapmalarını istedi ve İran’ın bağımsızlık ve bağımlılıktan uzaklık doğrultusunda çaba gösterdiğini belirtti.

Şeyh Naim Kasım şu ifadelerde bulundu: ‘Körfez ülkelerinin menfaati, bu ülkelerin güvenlik, istikrar ve geleceğine yardımcı olan bu güçlü ülkenin (İran’ın) yanında durmaktadır.’

İran İslam İnkılabının 39. yıldönümü münasebetiyle konuşan Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı, Körfez ülkelerine hitaben şunları söyledi: ‘Sizin İsrail ile bir geleceğiniz yok, çünkü İsrail uşaklarla çalışıyor. Sizin dünya müstekbirlerinin ve Amerika’nın yanında bir geleceğiniz yok, çünkü Amerika sizi yağmalamakta, paralarınızı almakta ve ülkelerinizi tahrip etmektedir. Oysa ki İran sizinle, uzlaşı, istikrar ve bağımsızlık doğrultusunda ilişkide bulunmaktadır.

Bu, bizim direnişte İran ile yaşadığımız tecrübedir. Bazıları İran’ın direnişi yönettiğini düşünüyor. İran direnişi desteklemektedir ve kendisini idare edip yöneten ve kendi kararlarını alan direnişin kendisidir.’

Şeyh Naim Kasım aynı zamanda bu ülkenin hükümetinden, elektrik ve Lübnan sorunlarının halledilmesi gibi bazı hizmetler alanında İran ile iş birliği yapmalarını istedi.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı, İran İslam inkılabının yıldönümünü tebrik ederek, Hizbullah’ın İran ve İmam Hamanei liderliğindeki rehberiyet ile gurur duyduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.