Şeyh Naim Kasım: Tekfircilerin bölgedeki varlığı siyonistlerin planıdır

  • 28 Eylül 2017
  • 1.038 kez görüntülendi.
Şeyh Naim Kasım: Tekfircilerin bölgedeki varlığı siyonistlerin planıdır

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreter Yardımcısı; Tekfircilerin varlığı coğrafi bölge ile sınırlı bir konu değildir aksine tamamen siyasi boyutu olan ve Siyonistlerin varlığının dayatılması projesidir.

Tesnim Haber Ajansının bildirdiğine göre Lübnan Hizbullahı Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım el-Kevser televizyonuna verdiği özel röportajda, Tekfircilerin bölgedeki varlığının sadece bölgesel değil aslında Siyonistlerin çok yönlü ve siyasi bir projesi olduğunu, tekfirilerin Lübnan direnişini baskı altına alarak, siyonist İsrail’in Lübnan’a yönelik yeni bir tecavüzü için ortam hazırlamak istediklerini bildirdi.

Naim Kasım açıklamalarının devamında Lübnan’daki başarıların ikinci aşaması ve diğer bölgelerin tekfirci güçlerden kurtarılmasıyla ilgili olarak şunları söyledi: Başarıların ikinci aşaması ve birçok bölgenin kurtarılması Lübnan tarihinde bir kilometre taşı sayılmaktadır. Çünkü Lübnan-Suriye sınırlarının doğu bölümü tekfircilerin istilasına uğramıştı. Onlar, Lübnan-Suriye ortak sınırından Lübnan’ın içine geçmeye çalışıyorlardı. Bomba düzeneği yerleştirilmiş araçlarla güvensizlik oluşturup Lübnan’daki istikrarı zedelemeye çalışıyorlardı.

Naim Kasım daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: Tekfirci teröristler direnişi baskı altına alabilecekleri ve bu yolla Lübnan’a her türlü müdahaleyi yapabilecekleri bir ortam oluşturmaya çalışıyorlardı. Biz uzun yıllar devam edebilecek çok tehlikeli bir durumla karşı karşıyaydık. Bu tehlikeyi ilk kez el-Kasir bölgesindeki savaşta fark ettik. Daha sonra, 2015 yılında Kalemun’da yaşanan savaşa kadar operasyonlar ve çatışmalar arka arkaya devam etti ve daha sonra uzun süren “Arsal”, Elga”, “Ras Bealbek” ve el-Ceraciyre” operasyonlarında ortaya çıktı. Bu operasyonların yapılmasının ardından, direniş Lübnan ile Suriye ortak sınırlarındaki bölgeleri tekfircilerden tamamen kurtarmak için operasyonlara başladı ve bu amaçla yapılan en önemli operasyon Lübnan’ı, direnişi ve Suriye’yi korumak amacıyla yapıldı.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı açıklamalarının devamında; Irak, Suriye ve Lübnan sınırında kazanılan başarılarla ilgili olarak şunları söyledi: Biz; Telafer, Musul ve diğer bölgelerin kurtarılması ya da yapılan operasyonlar gibi bölgede kazanılan başarıları ve alınan sonuçları birbirinden ayrı göremeyiz ancak Lübnan-Suriye sınırının kurtarılması tarihi bir başarıdır ve bize Lübnan’ın güneyini hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.