Şeyh Nebil Kavuk: Suudi Arabistan, Suriyeli Mültecilerin Ülkelerine Dönmesine Engel Oluyor

  • 30 Nisan 2018
  • 1.260 kez görüntülendi.
Şeyh Nebil Kavuk: Suudi Arabistan, Suriyeli Mültecilerin Ülkelerine Dönmesine Engel Oluyor

Hizbullah Merkezi Konseyi üyesi Nebil Kavuk şu ifadelerde bulundu: ‘Yurtdışında yaşayan Lübnanlı seçmenler eksik olsa da, onaylandı. Suudiler tarafından yaratılan korku ve terör politikası, Hizbullah’ın temsilcilerinin ve destekçilerinin yurtdışındaki seçimlere katılmamasına neden oldu.

Hizbullah taraftarları Riyad, Dubai veya Manama’da oy kullanabilir mi? Hangi demokrasiden bahsediyorsunuz? 2018 parlamento seçimleri, yasal ve demokratik olarak eksiktir. Biz seçim sürecini kolaylaştırmak, seçimlerin yapılmasını ve ulusal birliği desteklemek adına sessiz kalıyoruz.

Lübnan, Suudilerin Suriyeli mültecilere karşı nefret politikası sonucu ağır bedeller ödüyor. Suriyeli mültecilerin Lübnan’da kalmasını talep edenler; sosyal, politik, ekonomik ve güvenlik açısından Lübnan’ın istikrarını tehdit ediyorlar. Bütün krizinin sorumlusu, Suriyeli mültecilerin Suriye’ye dönmesini engelleyen Suudi Arabistan’ın vetosudur. Lübnan’da bir grup, Suudi diktatörlerine umut bağladılar ve Suriyeli mültecilerin Suriye’ye dönmesine engel oluyorlar. Acaba bu durum Lübnan’ın lehine mi? Öncelik Lübnan mı yoksa Suudilerin dikteleri mi?

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.