Şeyh Zakzaki: Sözlerim Nijerya rejimi lehine çarpıtıldı

  • 14 Ocak 2018
  • 982 kez görüntülendi.
Şeyh Zakzaki: Sözlerim Nijerya rejimi lehine çarpıtıldı

Nijerya Müslümanlarının büyük lideri Şeyh İbrahim Zakzaki, iki senenin ardından dün ilk kez gazetecilerle buluşarak halkı kendisine verdiği desteklerinden dolayı takdir etti.

Ancak bu olayın doğrultusunda oğlu “Muhammed” ile telefonda konuşan Şeyh, sözlerinin gazeteciler tarafından Nijerya rejimi lehine çarpıtıldığını açıkladı.

Şeyh Zakzaki’nin ifadeleri şu şekilde: Bana hapisten birer laboratuvara götürüleceğimi bildirdiler ancak daha sonra kendimi basın toplantının yapıldığı istihbarat merkezinin binasında buldum. Arkasından ise bu mekanda annenize yapılan tıbbi müdahalenin ardından laboratuvara gideceğimizi açıkladılar. Bu işlemden sonra da bazılarının benimle görüşmek istediğini belirterek gazetecilerle buluşturup şöke olmamıza neden oldular.

Şeyh sözlerini şöyle sürdürdü: Mekanda bulunan gazeteciler, sağlık durumum ile ilgili soru sordular ve ben de onlara geçen Cuma günü bir kalp krizi geçirdiğimi aktarıp ancak kendi özel hekimlerimin bana yaptığı müdahalesi sonucu şimdi artık iyileşmek üzere olduğumu anlattım. Böylece basın mensuplarına sağlık durumumun iyileşmeye yön tuttuğundan dolayı dua ettikleri için teşekkür ettim. Bunlar söylediklerimin bütünü. Fakat sizin şimdi bana aktardıklarınız ise sözlerimin çarpıtıldığını göstermektedir. Yani onklar önceden planlanmış bir şekilde gazetecileri davet etmişler, zira burada benim kriz geçirdiğime herhangi bir atıfta bulunulmamıştır ve yaptığtm konuşmada bir tek iyileşip teşekkür ettiğimi dile getirdiğim kısımlar yansıtılmıştır.

Şeyh Zakzaki sözlerini şöyle tamamlıyor: Benim halen iyi durumda olduğumu dünyaya göstermek için böyle bir gösteri gerçekleştirmeleri iyi bir şey, fakat aynı zamanda da onları takdir etmemi yansıtmaya çalışmaları hiç de doğru değil. Sonuç olarak Allah’a hamd olsun ki onlara bunu yapmaları için fırsat tanımadı. Tüm kardeşlerimi benim için dua ettiklerinden olayı takdir ediyorum.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.