Şeyh Zakzaki’nin Bürosu: İsrail, 1948 covididir

  • 16 Mayıs 2020
  • 7.756 kez görüntülendi.
Şeyh Zakzaki’nin Bürosu: İsrail, 1948 covididir

Nijerya İslami Hareketi Lideri Zakzaki’nin bürosundan işgalci siyonist rejimin kuruluş yıldönümü münasebetiyle yayınlanan bildiride, siyonist rejim ‘1948 covidi (virüsü)’ olarak nitelendirildi.

Şeyh Zakzaki’nin bürosu Filistin “Nekbe günü” münasebetiyle twitter hesabından yayınladığı bildiride, Nijerya’da Filistin bayraklarının görüntülerine yer vererek, Nijerya’nın kuzey batısındaki çocukları Filistin milletine destek amacıyla Nekbe gününde Filistin bayraklarını dalgalandırdıklarını yazdı.

Sözkonusu bildiride çakma rejim İsrail “1948 Covid Virüsü” olarak adlandırıldı.

14 ila 15 Mayıs, Perşembe ve Cuma günleri yüzbinlerce Filistinlinin kendi topraklarından çıkarılması ve işgalci rejimin kuruluşunun 72. yıldönümüdür.

Filistinliler, ırkçı İsrail’in 14 Mayıs 1948’de işgal ettiği Filistin topraklarında kuruluşunu ilan etmesi ve Filistinlileri zorla göçe tabi tutması nedeniyle 15 Mayıs’ı “Nekbe” (Büyük Felaket) olarak anıyor.

İsrail güçleri Nekbe sırasında yaklaşık bir milyon Filistinliyi zorla topraklarından çıkararak sürgün etti, Filistinlilere ait 675 köy ve kasaba yok edildi, binlerce Filistinli öldürüldü.

Nekbe’den dolayı halihazırda Filistinlilerin yüzde 80’i mülteci durumunda dünyanın farklı yerlerinde yaşıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.