Şeyh Zakzaki’nin Durumu Ciddiyetini Koruyor

  • 12 Temmuz 2018
  • 1.903 kez görüntülendi.
Şeyh Zakzaki’nin Durumu Ciddiyetini Koruyor

Suudi veliaht Muhammed Bin Selman Amerika merkezli Times dergisine verdiği röportajda; Arabistan’ın İran’ın Afrika’da etkinliğini azaltmak amacıyla Zaria’daki katliamlar için harcama yaptığını açıklamasının ardından, analistler bu hayret verici kararı kınamaktadırlar.

Nijeryalı yazar ve analist Yusuf Ebubekir yaptığı değerlendirmede; ülkede güvenlik, istikrar ve adalet konularında ilerleme sağlanabilmesi için Şeyh Zakzaki serbest bırakılmalıdır, ifadelerini kullandı.

Şeyh Zakzaki’nin duruşmasına iki gün kala Nijerya yetkilileri, asılsız suçlamalarda bulunarak yerli ve yabancı avukatların ve gözlemcilerin dikkatini çekmeyi başardı.

Nijerya İslami Hareket sözcüsü İbrahim Musa konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Şeyh Zakzaki’nin acil tıbbi müdahaleye ihtiyacı var çünkü o bir defa beyin kanaması geçirdi bu yüzden yetkililerden, uzman doktorlara tedavi olabilmesi için onu serbest bırakmalarını istiyoruz, ifadelerini kullandı.

Tüm bunlarla birlikte, hükumet yetkililerinden hiçbirinin Şeyh Zakzaki’nin tutukluluğunun devam ettirme ve mahkeme tarafından serbest bırakılma kararına rağmen yargılamanın sürmesine ilişkin herhangi bir delil ya da gerekçeleri bulunmamaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.