Şeyh Zekzani’nin serbest bırakılmaması Washington, Siyonistler ve Suudiler’in emirlerine bağlı

  • 30 Aralık 2017
  • 922 kez görüntülendi.
Şeyh Zekzani’nin serbest bırakılmaması Washington, Siyonistler ve Suudiler’in emirlerine bağlı

Nijerya İslami Hareketi üyesi; Nijerya’nın ABD ve İsrail’in kontrolünde olduğunu ve Şeyh Zekzani’nin serbest bırakılmamasının Washington, Siyonistler ve Suudiler’in emirlerine bağlı olduğunu belirtti.

Yaklaşık iki yıl önce Nijerya ordusu bu ülkedeki Şiiler ve Nijerya İslami Hareket lideri Şeyh Zakzaki’ye saldırmıştı. Bu saldırının ardından Nijerya’da yüzlerce kişi şehit olup ve yaralanırken Şeyh Zakzaki de tutuklandı. Nijerya Yüksek Mahkemesi geçtiğimiz sene, Şeyh Zakzaki’nin serbest bırakılması için karar verse de, ancak İslami Hareket lideri hala tutuklu bulunmaktadır.

Tesnim Haber Ajansı muhabiri, Nijerya İslami Hareketi üst düzey üyelerinden Abdullah Danladi ile gerçekleştirdiği röportajda Danladi; Nijerya İslami Hareketi liderinin serbest kalmamasına işaretle, bu konunun ABD, İsrail ve Suudiler’in emirleriyle ilgili olduğunu, onlarına Şeyh Zakzaki’nin serbest kalmasına karşı olduklarını, Yüksek Mahkeme’nin Şeyh Zakzaki’nin serbest kalması için talimat vermiş olmasına rağmen Nijerya yönetiminin bunu yapmadığını, bu konunun uluslararası bir konu olduğunu belirtti.

Nijerya İslam Hareketi üst düzey üyesi; Şeyh İbrahim Zazkaki ve eşinin sağlık durumu hakkında ise şu ifadeleri kullandı: Şeyh, eşi ve birçok kardeşimizi Nijerya ordusu askerlerinin iki yıl önce düzenlediği saldırıda yaralandı. Doktorlar, Şeyh Zakzaki’nin gözünün tedavisi için yurt dışına gönderilmesi gerektiğini söylese de hükümet buna izin vermiyor. Şeyh Zakzaki’nin eşi de saldırıda yaralandı. Vücudundaki kurşunların çıkarılması için hastaneye kaldırılması gerekiyor ancak hükümet buna da müsaade etmiyor.

Nijerya hükümetinin Şeyh Zakzaki’yi şehit etmeye çalıştığına dikkat çeken Danladi, Allah’ın yardımıyla hükümetin bunu yapmakta başarısız kaldığını sözlerine ekledi.

Abdullah Danladi, İran’ın Şeyh Zakzaki ve Nijeryalı Şiiler’in bastırılması konusundaki rolü ile ilgili olarak; geçtiğimiz aylarda İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei, İran yargısından Şeyh Zakzaki’yi savunmak için uluslararası arenada çaba göstermesini istediğini hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.