Seyyid Abbas Erakçi: İran Petrol Satamazsa Kimse Satamaz!

  • 25 Temmuz 2018
  • 1.411 kez görüntülendi.
Seyyid Abbas Erakçi: İran Petrol Satamazsa Kimse Satamaz!

İran Dışişleri Bakanı’nın Siyasi İşler Yardımcısı Erakçi, ABD’nin İran’a petrol yaptırımı uygulamasına karşı İran’ın çeşitli planları olduğunu söyledi.

İran Dışişleri Bakanı’nın Siyasi İşler Yardımcısı Seyyid Abbas Erakçi, El-Alem televizyon kanalına yaptığı açıklamada; “İran petrol ihracatı yapamazsa, başkalarının petrol ihracatını oturup izlemeyeceğiz. Eğer ihracat yapmazsak başkaları da yapamaz. Bu konuda farklı seçenekler ve alternatiflere sahibiz. Seçenekler arasında sırf Hürmüz Boğazı yer almıyor” ifadelerini kullandı.

İran’ın çeşitli seçenekleri olduğunu vurgulayan Erakçi; “Ben, ABD’nin istediğinin faaliyete dönüştüğü aşamaya ulaşmamayı ümit ediyoru. Dünyanın, ABD’nin Avrupalı müttefiklerinin, Rusya’nın, Çin’in ve Hindistan’ın da bunun olmasını istemediğini düşünüyorum. Bu nedenle biz müzakerelere devam ediyor ve İran’ın ihtiyaçlarının temin edilmesi için çabalıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Erakçi, AB’nin İran’a sunduğu ekonomik paketi hususunda müzakerelerin halen devam ettiğini belirterek; “Hedefimiz İran petrolünü satıp petrol parasını tahsil etmek. Bu müzakerelerle petrol satışı için pratik bir mekanizma bulmaya çalışıyoruz” dedi.

“AB’nin sunduğu pakette; petrol, doğalgaz, sigorta ve bankacılık gibi konular yer alıyor. AB’den taahhütlerini yerine getirme konusunda pratik çözümler sunmasını bekliyoruz. Bu konuda Avrupalı taraflarla pazarlıklar devam ediyor” diyen Dışişleri Bakan Yardımcısı, AB’nin 5 Ağustos’a kadar İran’a pratik bir güvence sağlaması gerektiğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.