Seyyid Abbas Musevi: İran diplomasiye, diplomasiyle; baskıya direnişle cevap verir

  • 30 Haziran 2019
  • 949 kez görüntülendi.
Seyyid Abbas Musevi: İran diplomasiye, diplomasiyle; baskıya direnişle cevap verir

İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanlığı sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, başta ABD ulusal güvenlik konseyi sözcüsü olmak üzere ABD’li yetkililerin son zamanlarda İran aleyhindeki açıklamalarına tepki göstererek, ‘İran diplomasiye diplomasiyle, baskıya direnişle cevap verir’ dedi.

İRNA’nın haberine göre, Abbas Musevi, ABD hükümetinin diplomasisinin yaptırım ve iktisadi terörizm olduğunu belirterek, ‘İran’ın bu zamana kadar Amerikan yönetiminin iktisadi terörizm, savaş, kanunsuz yaptırımların dışında bir şey görmediğini’ söyledi.

Amerikan ulusal güvenlik konseyi sözcüsü Garrett Marquis, ABD başkanı Trump’ın İran’la müzakereye hazır olduğunu bildirmesine dair iddiasını diplomasi olarak nitelemiş ve İran’ın da ABD’nin diplomasi isteğine diplomasiyle cevap vermesini istemişti.

ABD başkanı geçen yıl 8 mayıs 2018’de nükleer anlaşmadan kanunsuz bir şekilde çıkmasının ardından İran’a baskı yapmak için İran’la yeniden müzakerelerin başlamasını istemişti.

İran İslam inkılabı rehberi de geçen çarşamba günü İran yargı kurumu yetkilileri ve personelini kabulünde yaptığı açıklamada, Trump’ın bu siyasetinin, ‘milleti silahsızlandırmak ve İran’ın gücünün ortadan kaldırılması’ yönünde bir aldatma olduğunu bildirmiş ve ABD ile müzakerelerin yeniden başlama ihtimalini reddetmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.