Seyyid Ammar El Hekim: Neyneva Bölgesinin Kurtuluşu Dünyayı Şaşırtacaktır

  • 21 Haziran 2016
  • 758 kez görüntülendi.
Seyyid Ammar El Hekim: Neyneva Bölgesinin Kurtuluşu Dünyayı Şaşırtacaktır

Irak İslam Yüksek Konseyi Başkanı Seyyid Ammar Hekim bir konuşmasında, “Neyneva’nın kurtarılması ve Irak ordusunun orayı tamamen kontrol altına alması çok yakındır” açıklamasında bulundu.

Elde edilen bu bilgilere göre; “Bu ilin kurtarılması dünyayı şaşırtacaktır” diyen Ammar Hekim şöyle ekledi: Felluce’de ordu ile gönüllü halk güçlerinin sıkı koordinasyon içerisinde olmaları IŞİD terör örgütünün çökertilmesine sebep oldu.

Şu anda bütün gözler, Irak’ın ikinci büyük ili olan ve IŞİD örgütünün başkent olarak ilan ettiği Neyneva’ya dikilmiştir.

Kendisine “Felluce operasyonu hakkında” görüşü sorulan Irak İslam Yüksek Konseyi Başkanı, soruyu “Felluce operasyonu, Irak tarihinin en mükemmel operasyonlarından biri sayılmaktadır” şeklinde yanıtladı.

Hekim şöyle ekledi: Suriye’de Rakka’nın ve Irak’ta Musul’un kurtarılma operasyonun eş zamanlı olması, teröristlerin iki ülkeye de nüfuz etmesine engel olacaktır.

O şöyle ekledi: IŞİD teröristleri taktiksel yöntemlerle savaştıklarından dolayı İran’ın Irak’ta verdiği danışmanlık, tekfircilerin yok edilmesinde çok faydalıydı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.