Seyyid Ammar Hekim, Amerika’nın Suriye saldırısını kınadı

  • 15 Nisan 2018
  • 1.021 kez görüntülendi.
Seyyid Ammar Hekim, Amerika’nın Suriye saldırısını kınadı

Irak Mili Koalisyonu Lideri Seyyid Amar Hekim, Amerika, Fransa ve İngiltere’nin Suriye’ye saldırısını kınadı.

Bu saldırının Suriye egemenliğinin açık ihlali ve Ortadoğu güvenliği için bir tehdit oluşturduğunu ifade eden Hekim, ‘’Bu saldırı bağımsız bir ülkeyi uluslararası veya bölgesel bir bildiri olmadan hedef almıştır’’ dedi.

Hekim saldırının kimyasal silah kullanım iddiasının araştırılmadan ve teyit edilmeden yapıldığını belirterek, bunun sadece gerginliğin artmasına sebep olacağını söyledi.

Amerika, İngiltere ve Fransa ile birlikte bu saban Suriye’nin Duma kentinde kimyasal silah saldırısı iddiasıyla bu sabah Şam’a füze saldırısı düzenledi.

Suriyeli teröristler, geçen Cumartesi Duma kentinde düzenlenen kimyasal saldırıda 75 kişinin öldüğü ve onlarca kişinin yaralandığını iddia ediyorlar.

Suriye hükümeti saldırılarda her hangi bir şekilde müdahil olmayı reddederek, uluslararası kuruluşlardan resmi olarak bu hususta araştırma yapmasını istemiştir.

Suriye hükümeti 2014 yılında yapılan anlaşma çerçevesinde elindeki tüm kimyasal silahları BM ve Kimyasal Silahları Önleme Örgütü temsilcilerine verdi ve o günden bu yana Şam yönetiminin taahhütlerini çiğnediğine dair bir senet ortaya çıkmamıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.