Seyyid Ammar Hekim: Bağdat ve Erbil sorunları çözmede kararlıdır

  • 02 Aralık 2014
  • 1.043 kez görüntülendi.
Seyyid Ammar Hekim: Bağdat ve Erbil sorunları çözmede kararlıdır

Irak Yüksek İslam Meclisi Başkanı, Bağdat ve Kürt yönetimi Erbil’in kendi aralarındaki sorunları çözme konusunda kararlı olduklarını bildirdi.

Kollil Irak haber ajansının bildirdiğine göre dün Irak Kürdistan bölgesi yerel yönetim başbakanı NEçirvan Barzani ile görüşen Irak Yüksek İslam Meclisi Başkanı Ammar Hekim, Irak güvenlik güçleri ile Iraklı Kürt Peşmerge güçlerinin yan yana tekfirci IŞİD terör örgütü mensuplarına karşı ortaklaşa bir mücadele sürdürdüklerini, öyleki IŞİD’e karşı mücadelede Kürt Pişmerge güçlerinden de bir çoğunun hayatını kaybetmesinin bu güçlerin fedakarlık ruhunu ve terörle mücadeledeki azmini gösterdiğini belirtti.

Barzani de bu görüşmede, Bağdat ve Erbil’in petrol sahasındaki anlaşmazlıklarını gidermek ve görüşleri birbirine yakınlaştırmadaki çabalarından dolayı Irak petrol bakanı Adil Abdul Mehdi’ye teşekkür eden Barzani, Abdul Mehdi’nin Irak Kürdistan yerel yönetim yetkilileri ile görüşmelerinin iki tarafın karşılıklı ilişkilerinde yeni bir sayfa açtığını bildirdi.

Barzani, Irak’ın sorunlarının her hangi yabancı bir müdahale olmaksızın, bizzat kendi içinde ve Iraklıların katılımıyla çözümlenmesi gerektiği zaruretini bildirdi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.