Seyyid Ammar Hekim: İran, Irak’ın Güvenliğinde Önemli Bir Role Sahiptir…

  • 18 Şubat 2015
  • 822 kez görüntülendi.
Seyyid Ammar Hekim: İran, Irak’ın Güvenliğinde Önemli Bir Role Sahiptir…

Irak İslam Yüksek Konseyi Başkanı Ammar el-Hekim ile görüşen İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı İshak Cihangiri, din alimlerinin IŞİD’ın başarısızlığındaki önemli rollerine dikkat çekerek, “Bu olaylar ile din alimlerin konumu herkes için bir kez daha aydınlandı. Herkes, din alimlerinin verdikleri fetvaların nasıl etkili olacağını ve halkın, sadece bu fetvalar ile nasıl IŞİD ile mücadeleye kalkıştıklarını gördü” dedi.

IŞİD’in çok tehlikeli bir terör örgütü olduğunun altını çizen Cihangiri, “IŞİD günümüzde İslam’ın değerlerine zarar vermek ve tüm dünyanın İslam’ı şiddet yanlısı bir din gibi görmesini sağlamak istiyor. Irak halkı, tüm dünyayı temsilen IŞİD ile mücadele ediyor ve bu neden ile de tüm ülkeler Irak halkına destek vermelilerdir” dedi ve sözlerinin devamında, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişi kapasitelerine dikkat çekerek, sözlerine “İran ve Irak, petrol, doğalgaz, elektrik, endüstri ve yol gibi birçok farklı alanda ortak çalışmalara imza atabilirler” diye ekledi.

Irak İslam Yüksek Konseyi Başkanı Seyyid Ammar el-Hekim ise bu görüşmede İran’ın Irak’a önemli ve etkili destekler verdiğini belirterek, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesi gerektiğini vurguladı. Tahran-Bağdat ilişkilerinin stratejik boyutlara sahip olduğunu belirten Hekim, “İran ve Irak arasındaki ilişkiler, güçlü ve ayrılanamaz bir düzeydedir. Günümüzde de iki ülke yetkilileri ilişkilerin gelişimi için iyi çalışmalar gerçekleştiriyorlar ve bizim de fırsatlardan en iyi şekilde yararlanmamız gerekiyor” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.